VELIKA TUGA I POSLE 40 DANA: Održan pomen basisti „Riblje čorbe“ Miši Aleksiću

M.Ćunković

05. 01. 2021. u 12:56

NA beogradskom groblju Lešće danas je održan 40-dnevni pomen bas-gitaristi i jednom od osnivača „Riblje čorbe“ Miroslavu Miši Aleksiću, koji je preminuo 29. novembra 2020. u KBC „Bežanijska kosa“, od posledica virusa korona.

ВЕЛИКА ТУГА И ПОСЛЕ 40 ДАНА: Одржан помен басисти „Рибље чорбе“ Миши Алексићу

Foto: N.Skenderija

Čuveni roker je kremiran, a urna je položena posle ispraćaja. Pomen je održan nešto ranije, jer 40 dana od njegove smrti pada tačno u dane Božića.

Velika tuga zbog brzog, iznenadnog Mišinog odlaska, i dalje je vidljiva na licima prijatelja, kolega i članova rodbine koji su juče obišli njegovu večnu kuću. Među njih dvadesetak je, od članova benda, bio je klavijaturista Nikola Zorić, a došao je i menadžer benda u poslednjih nekoliko godina, Bane Obradović.

Pomenu su prisustvovali i vođa „Van Goga“ Zvonimir Đukić Đule, kao i Dragi i Žika Jelić, legende „JU grupe“. Mišina smrt, upravo na dan kad je „jU grupa“ obeležavala pola veka postojanja, u dobroj meri je pomutila i rastužila slavlje najdugovečnijeg srpskog benda. Na Lešće su stigli i najbliži saradnici „Riblje čorbe“ – binski tehničari, tonci...

Mišina supruga Jasmina i ćerka Mina, koje su izgubile svog najvećeg oslonca, stoički su podnele teške trenutke uz večnu kuću svog supruga i oca.

Sveštenik je održao opelo, a posle tridesetak minuta, okupljeni su se razišli, tiho pričajući kako i dalje ne veruju da nas je voljeni, uvek nasmejani Miša tako brzo i iznenada napustio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)