LJUDIMA SE NUDI ILUZIJA SLOBODE: Muzičar Marko Luis o nedavno objavljenom četvrtom studijskom album

M. Ć.

11. 01. 2021. u 09:50

MUZIČAR Marko Luis nedavno je objavio četvrti album "Sloboda" za izdavačku kuću "Lampšejd medija", a predstavio je i spot za naslovnu pesmu. Kantautor je, prethodno, stekao afirmaciju zahvaljujući albumima Shine on me (2015), "Beskraj" (2017) i "Euridika" (2018).

ЉУДИМА СЕ НУДИ ИЛУЗИЈА СЛОБОДЕ: Музичар Марко Луис о недавно објављеном четвртом студијском албум

Foto K. Mihajlović

Jedan je od retkih pevača koji su uspeli da nastupe pred publikom prošle godine, tokom pandemije kovida 19. Marko je, početkom novembra, u beogradskoj "Kombank dvorani", održao čak dva koncerta za isto veče.

"Sloboda" je nastavak spajanja tradicionalnog i savremenog zvuka, što njega karakteriše od početka karijere.

- Ovaj album predstavlja slobodu koju, po mom mišljenju, ljudi već odavno nemaju - kaže Marko o glavnoj temi izdanja, sa kojeg su se, tokom pandemije, izdvojili singlovi "Ninana", "Kraj" i "Zajedno".

Luis ističe:

- Kroz masovne medije koji bombarduju sadržajima, i kroz ceo sistem života, ljudima se nudi iluzija slobode. Muzika je jedan od retkih preostalih formata koji i dalje imaju slobodu izražavanja, kroz izvođenje i slušanje.

Postavljajući paralelu između dosadašnjeg stvaralaštva i "Slobode", Marko veli:

- Svaki album je priča za sebe i predstavlja jedan period mog života. Veliki uticaj na stvaranje imaju i kolege i koautori mojih pesama. Svaki tekst me inspiriše u interpretaciji, kao što njih inspirišu moji aranžmani, ritam ili melodija.

Svestrani muzičar sarađivao je na ovom projektu sa Lenom Kovačević (duet "Kraj") i sa Đorđem Miljenovićem, poznatim kao Skaj Vikler.

- Moja supruga Maša je gostovala u pesmi From Belgrade to Istanbul, koja je veoma posebna, jer osim što traje više od 12 minuta, takođe je i jedno pravo putovanje - objasnio je sin pokojnog, legendarnog Ljubiše Stojanovića Luisa.

Pored nove verzije poznate pesme "Vranjanka", u saradnji sa sarajevskim producentom i članom benda "Helem Nejse" Tihomirom Radićem, Marko je obradio i pesmu svog oca "Neverno plavo oko" iz perioda sa "Južnim vetrom".

- Posebno sam ponosan na ove dve kompozicije i jedva čekam da ih izvodim uživo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)