SA STEFANOM I VASILOM U 7529. GODINU: U Novom Sadu danas će biti održan desetočasovni onlajn koncert sa sto učesnika

S. B.

13. 01. 2021. u 09:45

VIŠE od 10 časova onlajn programa muzičke, vizuelne i izvođačke umetnosti iz 14 novosadskih prostora za kulturu, uz učešće gotovo 100 umetnika, biće danas predstavljeni publici u okviru projekta "Novi Sad - Evropska prestonica kulture, Doček 7529."

СА СТЕФАНОМ И ВАСИЛОМ У 7529. ГОДИНУ: У Новом Саду данас ће бити одржан десеточасовни онлајн концерт са сто учесника

Foto Jelena Ivanović

- Kada sam krenuo da razmišljam o repertoaru, imao sam u vidu da je Nova godina, i da program treba da bude svečan, ali i zabavan - najavljuje Stefan Milenković.

- Šta je ono što bi mi privuklo pažnju, da sam kod kuće i da slušam koncert? Isto tako, morao sam da razmišljam o konceptu starog i novog - nova Gradska koncertna dvorana, u gradu sa tako bogatom kulturnom istorijom. Tako se nametnuo eklektičan program. Čak dva aranžmana su napravljena samo za ovu priliku, tako da mislim da je spoj ovakvog programa, "Kamerate" i Vasila, fenomenalan.

Džez pijanista Vasil Hadžimanov ne krije da se izuzetno obradovao kada ga je Stefan Milenković pozvao da gostuje na novogodišnjem koncertu, te da se nada da će publika voleti izvođenje "Božićne pesme" i "Preko brda, preko brega":

- Stefan se dosetio da bih ja bio dobar dodatak celoj priči, i hvala mu na tome. S obzirom na to da je povod Nova godina i praznično raspoloženje, mislim da su ove dve pesme bile odličan izbor. Jedna naša, a druga strana, svakako su obe klasici, a napravili smo i fine i drugačije aranžmane za ovu priliku.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni