AKO PLATI 17.000 € NE MORA U ZATVOR: Tijana Ajfon priznala organizovanje prostitucije, ali neće iza rešetaka

O. MATAVULj

29. 01. 2021. u 00:15

BEOGRADSKA starleta Tijana Maksimović (29), poznatija kao Tijana Ajfon, osuđena je pred sudom u Bosni i Hercegovini na godinu dana zatvora zbog krivičnog dela međunarodno navođenje na prostituciju.

АКО ПЛАТИ 17.000 € НЕ МОРА У ЗАТВОР: Тијана Ајфон признала организовање проституције, али неће иза решетака

Foto MUP RS

Presuda je izrečena nakon što je Maksimovićeva sa Tužilaštvom BiH sklopila sporazum o priznanju krivice, prihvatajući sve navode optužnice.

Sud je sporazum prihvatio i izrekao kaznu.

Međutim, kako saznaju "Novosti", Maksimovićeva možda ni dana neće provesti iza rešetaka, jer je ostavljena mogućnost da se izrečena kazna pretvori u novčanu, tako što će po danu zatvora platiti 100 konvertibilnih maraka (odnosno 50 evra).

Ona je u pritvoru provela 30 dana, a preostaje joj još 337, što ukupno iznosi oko 17.000 evra.

Foto Instagram/ticamaksimovic

- Optužena je u prisustvu advokata u celosti sporazumno priznala krivicu za delo koje joj je optužnicom stavljeno na teret. Predložena kazna, od godinu dana zatvora, je u skladu sa ulogom i odgovornošću optužene u izvršenju krivičnog dela - rekao je portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

KORONA-ŽURKA

TOKOM pretresa vikendice u kojoj se odvijala "korona- žurka", osim automobila, policija je otkrila i zaplenila 46 grama kokaina, 10 pištolja, tri pancira, više od 20.000 konvertibilnih maraka u raznim valutama, telefone, laptope... Protiv ostalih osumnjičenih istraga je još u toku.

Prema optužnici Tijana je bila organizatorka prostitucije i podsticala je državljanke Srbije G. S. i S. P. iz Beograda da otputuju sa njom u Bijeljinu, gde su na privatnoj zabavi pružale seksualne usluge za iznos od po 500 evra. Maksimovićeva je sa devojkama 27. maja 2020. ilegalno ušla u BiH, preko Save. Odatle su odvezene na privatnu zabavu u mestu Suho Polje. Zabavu je prekinula policija u akciji "Kristal" i uhapsila osumnjičene. Zatečeno je devet žena i 26 muškaraca.

Mnogi od njih su bliski kriminalnom miljeu, sa bogatim dosijeima, a neki su bliski "škaljarskom klanu". Na imanju su bili automobili "porše", "audi", "bmw", među kojima je bilo i blindiranih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a