ALTERNATIVNA SCENA OSTALA BEZ DOBROG DUHA: Diskograf Dejan Bošković preminuo od korone

V.N.

18. 02. 2021. u 22:14

OSNIVAČ diskografske kuće "Amonajt rekords" i festival "Indirekt šoukejs" Dejan Bošković preminuo je juče u 52. godini u Beogradu od posledica virusa korona.

АЛТЕРНАТИВНА СЦЕНА ОСТАЛА БЕЗ ДОБРОГ ДУХА: Дискограф Дејан Бошковић преминуо од короне

Foto privatna arhiva

Bošković je bio vlasnik poznate izdavačke kompanije "Amonajt rekords", koja je prepoznavala muzičke talente širom regiona i objavljivala njihove albume, a koji će kasnije postati veoma uspešni.

Smatrali su ga dobrim duhom beogradske alternativne scene, koji je davao ogromnu podršku muzičarima i muzičkoj sceni u svakom smislu. Bio je vedrog duha, duhovit, voleo je muziku i ljude, i uvek je bio spreman da pomogne.

Takođe, bio je osnivač i prvi čovek beogradskog festivala "Indirekt šoukejs", muzičke konferencije sa panelima, radionicama i predavanjima, jedinstvene po saradnji Umaga i Beograda, koja je radila na promociji regionalnih imena moderne muzike.

Iza njega je i rad na Jammonite internet radiju, koji se bavio promocijom vrhunskih di-džej setova međunarodno priznatih di-džejeva. Po rečima prijatelja i poznanika, Bošković je bio nekoliko nedelja u "Areni", na bolničkom lečenju od korone, ali mu se stanje pogoršalo i on je, nažalost, juče izgubio najvažniju bitku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZNA GA CELA SRBIJA: Ovo je brat preminule voditeljke Bojane Janković (FOTO)