RADE ŠERBEDŽIJA ZA "NOVOSTI": Bio je taj moj Đorđe veliki umetnik, bio je božanstven

J.KERBLER ZAGREB - Od stalnog dopisnika

19. 02. 2021. u 17:54

BIO je taj moj Đorđe veliki umetnik, jedan od najvećih i kroz umetnost i kroz ljudskost, hrabrost i čovečnost. Treba mu podići spomenik.

РАДЕ ШЕРБЕЏИЈА ЗА НОВОСТИ: Био је тај мој Ђорђе велики уметник, био је божанствен

Foto: N.Skenderija

Ovo za ”Novosti” kaže Rade Šerbedžija, koji je sa velikom tugom dočekao vest o smrti Đorđa Balaševoća. Dugo se nisu videli, jer se Balašević u poslednje vreme udaljio od prijatelja i druženja, ali Rade se priseća svakog koncerta koji je imao u Beogradu i Novom sadu, gde bi se Đole iznenada pojavio.

- Samo bi mi došao iza leđa i rekao 'došao si, baćo'. Otpevao je nekoliko pesama, poljubio me i nestao. Bio je božanstven.

Zajedno su radili i na filmu ”Rani mraz”u kojem je veliki glumac igrao Vasu Ladačkog, družili su se godinama, posećivali.

- Ne mogu da verujem da ga nema. Koje je to vreme došlo.

Šerbedžija kaže da je po svemu Balašević bio poseban.

- Ta njegova poezija, ta muzika, ti molovi, koje je mogao da otpeva samo on. Niko ga nije mogao da imitira, jer su te pesme imale balaševićevski mol, toliko prepoznatljiv i samo njemu svojestven.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni