MNOGO JE TEŠKO OSTATI BEZ DRUGA IZ RANE MLADOSTI: Bogomir Mijatović o Balaševiću - najviše je izgubila njegova porodica (VIDEO)

S. B.

20. 02. 2021. u 17:39

BOGOMIR Bogica Mijatović, bivši muzički urednik Radio Novog Sada i autor brojnih knjiga o popularnoj muzici, drugovao je sa Đoletom od rane mladosti.

МНОГО ЈЕ ТЕШКО ОСТАТИ БЕЗ ДРУГА ИЗ РАНЕ МЛАДОСТИ: Богомир Мијатовић о Балашевићу - највише је изгубила његова породица (ВИДЕО)

Foto; Printskrin

Prijateljstvo je počelo pre pola veka na terenima za mali fudbal.

- Đole je bio iz Bloka, ja sa Detelinare, i redovno smo igrali jedni protiv drugih. Sa njim me je upoznao Slobodan Bobe Pavković, moj venčani kum, legendarni fudbaler Vojvodine i Partizana. Sve nas je spojila magija fudbala, koji smo neizmerno voleli.

Mijatović se jasno seća da je 12. septembra 1977. godine snimljen singl „U razdeljak te ljubim“, kao i da je Đole tada napustio grupu „Žetva“, formirao „Rani mraz“ i zatim nastavio solo kraijeru.

Već u to vreme druženja, Đole je imao 20- 30 pesama koje su kasnije postale hitovi, „Prva ljubav“, „Neki novi klinci“, „Život je more“, „Vasa Ladački“… Sve to je svirao i pevao zajedno kod Bobeta, koji je takođe svirao gitaru. Mnogo teško sam primio vest o njegovoj smrti. Najviše je izgubila njegova porodica kao i naš grad i ceo region- kaže Mijatović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima