MOST, MURALI I PORUKA ZA OLJU: Širom bivše Jugoslavije i dalje žale za Đorđem Balaševićem (FOTO)

V.N.

27. 02. 2021. u 09:35

BIVŠA Jugoslavija ne prestaje da žali za novosadskim kantautorom Đorđem Balaševićem, koji je prošlog petka izgubio najvažniju životnu bitku.

МОСТ, МУРАЛИ И ПОРУКА ЗА ОЉУ: Широм бивше Југославије и даље жале за Ђорђем Балашевићем (ФОТО)

Foto Tanjug

Vest o smrti "panonskog mornara", kao bomba je odjeknula u regionu, a njegovi obožavaoci i dalje tuguju. Mada je Đole u svojim stihovima odavno poručio da mu, kad umre, ne drže govore, ne pletu lovore i ne prave od toga tužni treći čin, što je porodica Balašević ispoštovala, grupa Tuzlaka je pre nekoliko dana pešački most koji spaja Gradski park i kompleks panonskih jezera, nazvala po Balaševiću, postavivši pločicu sa njegovim imenom.

Međutim, gradska komunalna inspekcija naredila je uklanjanje pločice sa pešačkog mosta u Tuzli, jer za to nisu imali saglasnost nadležnih službi. Određen je i rok od 24 časa za to, ali...

- Ja pločicu skinuti neću - izjavio je Sinan Alić, predsednik Fondacije "Istina, pravda, pomirenje", koji je sa građanima Tuzle postavio pločicu. - Kada neko bude srušio sve nelegalno izgrađene objekte, tek onda ću legalizovati i ovaj natpis. Želeli smo da imenovanjem mosta po Balaševiću pošaljemo jednu lepu priču, ali se sada dešava nešto sasvim suprotno.

U Doboju je osvanuo mural posvećen velikom pesniku, koji je oslikao Deni Božić, a uveliko se radi i mural u novosadskoj Futoškoj ulici, takođe u čast Balaševića. Ne odustaju ni Đoletovi fanovi iz Pule i Opatije, ali ni iz Zagreba, gde su građani na Trgu Bana Jelačića ostavili crvene ruže i sveće, ali i poruku za njegovu najveću ljubav, suprugu Oliveru - "Olja, budi jaka ti!"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna