ZAVRŠENA RASPRAVA REM: Evo da li će se rijaliti i dalje prikazivati preko dana

V.C.S.

02. 11. 2020. u 17:35

POSLE višečasovne rasprave članovi Saveta REM-a nisu danas usvojili Pravilnik koji bi omogućio da se ograniči emitovanje rijaliti programa na vreme posle 23 sata.

ЗАВРШЕНА РАСПРАВА РЕМ: Ево да ли ће се ријалити и даље приказивати преко дана

Foto: YouTube printskrin

Kako "Novosti" saznaju, odnos glasova bio je četiri prema četiri, tako da će odluka od 21. septembra, kojom se formalno ograničava emitovanje kontroverznih emisija, i dalje ostati "mrtvo slovo na papiru".

Predlog je u septembru podneo Slobodan Cvejić, član Saveta REM-a, a da bi odluka o zabrani emitovanja tokom dana zaživela, Savet mora da izglasa nacrt Pravilnika o vremenu prikazivanja rijalitija, na koji će zatim mišljenje dati Ministarstvo kulture. Ministarstvo kulture, takođe, mora da da mišljenje i na predlog Zakona o ograničenju rijaliti programa, koji je Narodnoj skupštini podnelo Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti.

Na svojoj 221. redovnoj sednici REM je odlučio i da zatraži od nadležnih državnih organa utvrđivanje činjeničnog stanja iz njihovih nadležnosti u vezi sa radom i poslovanjem N1, a na zahtev dnevnog lista "Kurir". Takođe je usvojio i izveštaje o nepravilnostima u oglašavanju za maj, avgust i septembar, i pokrenuti su postupci za izircanje mera protiv TV Prva i Hepi TV.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)