BIĆE NAŠE I PROLEĆE! Golman Partizana Aleksandar Popović za "Novosti" o nastavku sezone i trci sa večitim rivalom

M. Blažić

07. 02. 2022. u 10:30

PARTIZAN sa vrha tabele kreće sledećeg vikenda u prolećni deo prvenstva, u kojem ima samo jedan cilj: da Superligu Srbije završi na poziciji na kojoj se trenutno nalazi i da se okiti titulom koju čeka skoro pet godina.

БИЋЕ НАШЕ И ПРОЛЕЋЕ! Голман Партизана Александар Поповић за Новости о наставку сезоне и трци са вечитим ривалом

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Napadači i strelci su zaslužni za impresivnu gol-razliku crno-belih (57:6), a to što se mreža tresla samo šest puta pohvale idu na račun golmana Aleksandra Popovića (22) i njegovog kolege Nemanje Stevanovića.


- To je zasluga celog tima, kao i moja i Necina. Menjali smo se u prvenstvu, on je primio samo jedan gol u Superligi protiv TSC, ali je jasno da je ovo timski uspeh i zbog toga stvarno možemo da budemo zadovoljni. Ne sećam se kada smo imali ovakvu gol-razliku - priča Popović za "Novosti".

Aktuelni prvi čuvar mreže Partizana je na gol-liniji zamenio Vladimira Stojkovića ali ne oseća dodatni pritisak zbog toga što je naslednik sjajnog golmana.

- Još na početku šampionata Stojković je bio tu. Onda je dobio ponudu, posle koje je otišao. Došla je ta utakmica protiv Dunajske Strede, kada sam prvi stao na gol u sezoni, a i u Evropi. Odbranio sam onaj penal, bilo je još nekoliko dobrih intervencija, pobedili smo i prošli dalje, što je i najbitnije. Hvala bogu, krenulo je sve u dobrom pravcu, a i nastavilo se tako - dodaje Popović.

Navijači Partizana su primetili da i Popović svojim savetima i komunikacijom sa saigračima sve više učestvuje u igri.

- To sve dolazi sa samopouzdanjem, saigrači me podržavaju i sve je to povezano. Odbrane, postavke, fizički se nisam promenio mnogo, ali sve to ostalo dolazi sa iskustvom. I da nisam odbranio taj penal protiv Strede, ne verujem da bi bilo drugačije na timskom planu, ali meni je mnogo doneo na ličnom planu, pre svega što se tiče samopouzdanja - kaže Popović.

Intervencija Aleksandra Popovića, golmana Partizana / FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Dobre partije su se posle tog evropskog "vatrenog krštenja" nastavile i u domaćoj Superligi i u Ligi konferencija.


- Posle toga je sve išlo lakše. Plasirali smo se u grupnu fazu Lige konferencija, to su mi bile prve evropske kvalifikacije, nije moglo da bude bolje. U prvenstvu smo bez poraza bili dosta utakmica - kaže Popović.


Seća se golman Partizana i prvog derbija u sezoni, kada je Zvezda izvukla remi u Humskoj (1:1).


- Samo je bila ona šansa Dionija na početku utakmice i to je to. I kasnije je bilo nekih situacija, ali ništa ozbiljno, osim onog gola. Što se prvog derbija tiče, nije loš utisak - priseća se Popović.


Imaće Partizan težak zadatak da sačuva pet bodova prednosti u odnosu na "večitog" rivala u trci ka tituli, ali je Aleksandar Popović optimista:


- Ima još dosta do kraja i sve je otvoreno. Nemamo pravo na grešku, dva derbija su u igri, ali mislim da će presudan biti onaj u gostima, ali moramo da se izborimo i da onaj treći bude kod kuće i da će nam tako biti lakše. Igramo i u Ligi konferencija u kojoj želimo da ostanemo što duže.


Golmani se pamte po sjajnim odbrana, ali umeju da uđu u sećanja i po katastrofalnim greškama. Na sreću Aleksandra Popovića, on ih nije imao.


- Bio je onaj penal protiv Anortozisa, koji možda nije ni bio u 16 metara... Ta greška je mogla da se desi i ranije, biće ih verovatno još, ali mislim da se timski dopunjavamo, svako ispravlja svačije greške i to je najbitnije. I onda kada se timski skupimo, potisnemo sve te negativne stvari sa strane, kako bi sve pozitivno izašlo na površinu - jasan je Popović.

Jovšić hvali i kritikuje

MLADI čuvar mreže crno-belih ima i najvećeg kritičara.

- Bez dileme, to je trener svih naših golmana Nemanja Jovšić. Sa njim najviše analiziram utakmice, imamo veoma dugu i uspešnu saradnju, tako da i kada je dobro i kada je loše, zna da me kritikuje, ali i da me pohvali - kaže Popović.

Reprezentacija


PROŠLE zime je Aleksandar Popović bio deo reprezentacije Srbije, sastavljene od igrača Superlige koja je išla na "karipsku turneju".
- Iskreno, nisam očekivao da ću dobiti poziv, niti sam imao neki nagoveštaj. Bio sam na prošlim zimskim pripremama u Centralnoj Americi sa selekcijom Superlige, ali uvek se potajno nadam da ću igrati za reprezentaciju. Još sam mlad, tu ima boljih golmana i kvalitetnijih, koji su tu duže vreme. Ne žurim nigde, radim kao i do sada, nadam se i čekam - kaže Popović.

Bonus video: Ljubomir Fejsa - Prosek me ne zanima, hoću trofeje!

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

NA SAMO OKO 2 SATA LETA OD VAS: Nikad povoljnije letovanje na afričkom Mediteranu!