OSTALO JE TAČNO JOŠ MESEC DANA DO IZBORA NOVOG PREDSEDNIKA FSS: Kandidature do 27. februara

Nedeljko Iljukić

14. 02. 2023. u 11:04

VANREDNA izborna sednica Skupštine Fudbalskog saveza Srbije je raspisana za 14 mart. Za tu priliku je već predloženo 11 tačaka dnevnog reda, a fudbalsku javnost zanima ona pod brojem devet, kada će biti izabran novi predsednik, a zatim i članovi nezavisnih tela. Naša kuća fudbala skoro pune dve godine čeka novog predsednika, pošto je 22. marta 2020. ostavku podneo Slaviša Kokeza, a posle njega jedno kratko vreme funkciju zamenika predsednika obavljao Marko Pantelić, a nešto duže Nenad Bjeković.

ОСТАЛО ЈЕ ТАЧНО ЈОШ МЕСЕЦ ДАНА ДО ИЗБОРА НОВОГ ПРЕДСЕДНИКА ФСС:  Кандидатуре до 27. фебруара

FOTO: N. Paraušić

U moru proverenih i neproverenih informacija u vezi sa kandidatima, pa "već viđenim" i manje viđenim ljudima u fotelji predsednika, fudbalska javnost u Srbiji je skromno upoznata sa procedurom izbora koja je propisana Statutom FSS. U ovom dokumentu, na 52 strane, u članovima 40, 42, 48, 50 i 59 je skoro do detalja opisana procedura kandidature, prijave i izbora novog predsednika i Izvršnog odbora FSS.

Tačno mesec dana je ostalo do izborne Skupštine u Staroj Pazovi, a za sada je jasno samo da na Terazije 35 nije stigla ni jedna zvanična kandidatura. Statut kaže da se ona podnosi najkasnije 15 dana do početka Skupštine i to na adresu generalnog sekretara FSS. To znači da potencijalni kandidati mogu da apliciraju za vrlo odgovornu, ali očigledno i primamljivu funckiju u našem fudbalu, najkasnije do 14 časova 27. februara, a Poslovnikom o radu odbora za sprovođenje izbora je propisano da kandidature mogu da se podnose preporučenom poštom, ličnom dostavom na pisarnicu FSS ili elektronskim putem i potrebno je da se ispuni 11 uslova za nju. Kandidate za predsednika FSS mogu da predlože izvršni odbori odgovorajućih teritorijalnih saveza, lige, ili najmanje pet delegata Skupštine.

Skupština FSS broji 85 članova, za izglasavanje bilo kakve odluke je potrebna prosta većina (43 glasa), a kandidati za predsednika do 27. februara moraju da predlože i potencijalne članove Izvršnog odbora.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HAOS U RIMU! Novak Đoković gleda i ne veruje šta se dešava