NEKA SE SPREMI PARIZAN: Crvena zvezda dominantno završila i gostovanje u Ivanjici protiv Javora

Z. Ćorović

25. 02. 2023. u 17:23

RUTINSKI je šampion "skrckao" Javor - neka se spremi Partizan. Crvena zvezda je sigurnom pobedom u Ivanjici pokazala zašto trenutno ima ubedljivo najbolji tim u Srbiji i da u odličnoj formi dočekuje večiti derbi u petak – 2:0 (1:0).

НЕКА СЕ СПРЕМИ ПАРИЗАН: Црвена звезда доминантно завршила и гостовање у Ивањици против Јавора

FOTO: M. Vukadinović

Po tvrdom i "ćelavom" terenu, Beograđani su bili spretniji, agilniji, mnogo opasniji, sa svih strana su pritskali rivala dok nisu stigli do dva gola prednosti.

- Odigrali smi dobar meč na terenu gde se zaista nije lako adaptirati se i kontrolisati utakmicu protiv čvrste ekipe kao što je Javor. Žao mi je što nismo bili efikasniji iz prekida, ali prikazali smo dobar odnos, motivaciju i zasluženo pobedili. Svaka čast mojim igračima, jer je uz malo sreće moglo da bude i ubedljivije. Imali smo pravi odnos, svesni šta nas čeka sledeće nedelje kada ćemo dati sve od sebe da i u derbiju odigramo preko maksimuma i zvezdaše učinimo ponosnima - zadovoljan je bio posle meča Miloš Milojević, trener crbveno-belih. 

Zvezdin najjefikasniji igrač Aleksandar Katai je prekinuo niz od šest utakmica na kojima je postizao golove, ovoga puta se opredelio za asistencije. Magiko je učestvovao kod oba pogotka i opet je njegov pečat na trijumfu bio najuočljiviji.

Konačno se i Aleksndar Pešić upisao u strelce i to na specifičan način. Dugo mu se nije dalo, postio je na pet prvenstvenih mečeva, još od 30. oktobra kada je zadnji put savladao golmana Kolubare. Falilo mu je i sreće, a ona ga je baš pogledala juče u Ivanjici. Katai je snažno šutirao u 38. minutu i lopta bi sigurno otišla daleko pored gola da nije u rame pogodila Zvezdinog špica, promenila pravac i u raskoraku zatekla nemoćnog golmana domaćih Manojlovića. Popularni Šilja se samo nasmejao i prekrstio, ovo mu je bio osmi pogodak u šampionatu.

Postignut je slučajno, ali je stigao kao nagrada za apsolutnu dominaciju crveno-belih. Pre vođstva, dobre prilike su propustili Pešić, Katai, Milunović i Bukari. Javor je u prvom delu izveo brzu kontru u 21. minutu, posle koje je Kembel iz dobre pozicije šutirao preko gola.

Puna samopouzdanja, Zvezda je od starta drugog poluvremena krenula po drugi gol i overu trijumfa. Sve je izgledalo lako kada se Katai pobrinuo za to. Prošao je u 57. minutu po levoj strani i na tacni uposlio Mitrovića, kome je preostalo da sa peterca bira gde će da šutira. Mladi Nišlija je igrao od starta, umesto prehlađenog Mirka Ivanića, koji je ostao u Beogradu.

Brojni navijači šampiona, odeveni u crvene i bele kabanice, mogli su da se opuste do kraja meča koji su njihovi ljubimci "zatvorili" bez najmanjeg problema.

JAVOR - CRVENA ZVEZDA 0:2 (0:1)

STRELCI: Pešić u 38, Mitrović u 56. Stadion: Kraj Moravice. Gledalaca: 2.500. Sudija: Andrija Stojanović 6.

JAVOR: Manojlović 7 - Ilić 6, Kopitović 6, Obradović 6, Miletić 6 - Dukure 6 (od 71. Đurić -), Adamović 6 (od 86. Vukašinović -) - Gojković 6 (od 71. Ratković -), Bosić 6,5, Kembel 6 (od 71. Tanko -) - Gigić 6,5.

C. ZVEZDA: Borjan 7 - Vigo 7 (od 86. Nikolić -), Milunović 7, Dragović 7, Rodić 7 - Mijailović 7 (od 67. Kangva -), Kanga 7 (od 80. Srnić -) - Bukari 7,5, Katai 7,5 (od 67. Eraković -), Mitrović 7 - Pešić 7.

BONUS VIDEO - KATAI OPET DIRIGENT

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

Novak Đoković je na antologijski način prošao u četvrtfinale Rolan Garosa, ali je dan kasnije morao da se povuče sa tog grend slem turnira. Ispostavilo se da je razlog veoma ozbiljan, iako je na mogućnost da se nešto tako desi - upravo Nole i upozorovao organizatore. Sada on plaća skupu cenu, ali... i čelnici tog grend slema "čupaju kosu". Evo i zašto.

08. 06. 2024. u 17:30

Komentari (0)

KAKO, MOLIM?! Da li je moguće da je Vilander ovo rekao o Novaku Đokoviću?