BRAVO, "ORLIĆI": Sjajna Srbija u četvrtfinalu Evropskog prvenstva (VIDEO)

Novosti online

24. 05. 2023. u 18:49

KADETSKA fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno sa Španijom - 1:1 u 3. kolu grupne faze Evropskog prvenstva koje se održava u Mađarskoj. "Orlići" su se na taj način plasirali u četvrtfinale.

БРАВО, ОРЛИЋИ: Сјајна Србија у четвртфиналу Европског првенства (ВИДЕО)

FOTO: FSS

Ušla je "furija" u ovaj meč sa maksimalnim učinkom, ali izabranici Aleksandra Lukovića su bili svesni svojih kvaliteta. Pokazali su protiv Italije da poseduju ozbiljan kvalitet i punoi samopouzdanja su izašli na megdan selekciji koju sa klupe predvodi Đulen Gerero.

Prvo poluvreme nije bilo mnogo sadržajno, ali su se fudbaleri odužili navijačima u drugom delu. Srbija je prva stigla do prednosti. Igrao se 68. minut kada je Andrija Maksimović ispratio centaršut Matije Popovića i glavom zatresao mrežu rivala.

Ipak, Španija je od tog trenutka krenula po izjednačenje i do njega je stigla u 78. minutu kada je igrač Barselone Lamine Jamal savladao Viktora Džodića. Primio je loptu na levoj strani, uneo je u sredinu i postigao veoma efektan gol.

U drugoj utakmici ove grupe, Italija je pobedila Sloveniju sa 3:0 i tako pomogla Srbiji da se plasira među osam najboljih reprezentacija na Evropskom prvenstvu.

Španija je ostala lider grupe sa sedam bodova, "orlovi" su drugi sa četiri, Slovenija i Italija imaju po tri.

Naša selekcija će za plasman u polufinale igrati protiv Poljske. Taj meč na programu je u subotu od 20 sati. Pobednik ovog duela će ići na boljeg iz susreta Nemačka - Švajcarska.

Parovi četvrfinala:

Poljska - Srbija

Irska - Španija
Nemačka - Švajcarska
Francuska - Engleska

 

Španija - Srbija 1:1 (0:0)

Stadion: "Arok Palija" Gledalaca: oko 1.000. Sudija: Damjan Silveštrak (Poljska). Sterlci: Jamal 78. (Španija) - Maksimović 68. (Srbija)

Španija (4-3-3): Himenez - Arza (od 46. Rahado), J. Martin, Kubarsi, Mesa (od 81. Granado) - Dijaz, Prim, Martinez (od 81. Munjoz) - Jamal, Guju, R. Martin (od 46. Ernandez).

Srbija (3-4-2-1): Džodić - Milosavljević, Simić, Đurić - Ćuk, Mitrović, Petrović (od 81. Alilović), Vukojević (od 69. Sremčević) - Maksimović (od 81. Subotić), Popović (91. Delibašić) - Cvetković.

Foto: Printskrin/Rezultati.com

BONUS VIDEO: Gudelj za Novosti: Vlahović i Kostić su nam poželeli da osvojimo Ligu Evrope

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

NA SAMO OKO 2 SATA LETA OD VAS: Nikad povoljnije letovanje na afričkom Mediteranu!