SASUO HRVATIMA U LICE! "Mihalise, jesi li video? Za tebe na neonacističkom stadionu"

Novosti online

16. 08. 2023. u 09:39

Fudbaleri AEK-a pobedili su u Zagrebu ekipu Dinama rezultatom 2:1 (0:1), u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

САСУО ХРВАТИМА У ЛИЦЕ! Михалисе, јеси ли видео? За тебе на неонацистичком стадиону

FOTO: EPA

Dinamo je poveo golom Marka Bulata u 39. minutu. Gosti su izjednačili pogotkom Stivena Zubera u 59. minutu, a pobedu šampionu Grčke doneo je Konstantinos Galanopulos u 90. minutu. Revanš meč biće odigran u subotu u Atini.

Prvi meč trećeg kola kvalifikacija za LŠ između AEK-a i Dinama trebalo je da bude odigran osmog avgusta u Atini, ali je otkazan zbog sukoba navijača dva kluba. U tim sukobima je ubijen navijač grčkog kluba Mihalis Kacuris, a osam osoba je povređeno.

Grčka policija je potom uhapsila 105 osoba, od kojih više od 90 hrvatskih navijača, zbog nereda u Atini.

A tekst grčkog novinara Jorgosa Cakirisa posvećen čudesnom trijumfu AEK-a na Maksimiru izazvao je veliku pažnju javnosti i žestoko razbesneo Hrvate.

Novinar Cakiris u izuzetno zanimljivom tekstu pod naslovom "Mihalise, jesi li video šta im je uradio Galanos? U tvoju čast, njima u lice" opisao je dešavanja na Maksimiru, za koji je istakao da je neonacistički stadion.

"Mihalise, brate, nadam se da partijaš gore na nebu. AEK je pobedio na neonacističkom stadionu, a Kostas Galanopulos slavio je ispred njihovih navijača tebi u čast sa visoko podignutom crnom trakom. Mihalis je postigao gol u njihovom domu, to boli više od ičega. Slavilo je dete kluba, kao da je Bog sve posložio" navodi se u tekstu.

"Svaki put kada gledam drugi gol pokušavam da zaustavim suze, ali ne mogu. Kretanje Kostasa, njegova reakcija na gol, sav naš bol...", dodaje grčki novinar.

Isprozivao je Jorgos i navijače zagrebačkog kluba.

"Ovih dana proživljavamo neviđenu sramotu, pokušaje da se ukalja sećanje na Mihalisa. Tako nam je trebala ova pobeda, ovaj gol, ovo slavlje pred neonacistima u Zagrebu. Mihalise, slavi, brate naš, slavi i primi izvinjenje za ovo što se dole dešava, za one koji ne poštuju uspomenu na tebe i okreću leđa nacistima Hrvatima i Grcima, Dinamu i Panatinaikosu" zaključuje se u tekstu koji je izazvao ogromnu buru u hrvatskoj javnosti.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (4)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!