ZASIJALA FUDBALSKA LEPOTICA: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazi novi stadion u Leskovcu

Игор Митић
Igor Mitić

24. 08. 2023. u 16:59

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazi večeras novoizgrađeni stadion u Leskovcu. Novi sportski objekat je izgrađen, po svim UEFA standardima, na lokaciji nekadašnjeg stadiona FK „Dubočica“ koji je bio u veoma lošem stanju, a njegove prostorije nagrizala je vlaga i zub vremena.

ЗАСИЈАЛА ФУДБАЛСКА ЛЕПОТИЦА: Председник Србије Александар Вучић обилази нови стадион у Лесковцу

foto: I.Mitić

Sada je ovaj deo grada poprimio potpuno drugačiji izgled, a nema prolaznika koji ne zastane da se divi ovoj fudbalskoj lepotici. Još u toku izgradnje njome je bio impresioniran i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji nije krio oduševljenje stadionom kakvih je malo ne samo u zemlji već i u regionu.

Izvođači radova vodili su računa i o najmanjoj sitnici trudeći se da svima, od fudbalera do posetilaca, omoguće da uživaju na prostoru većem od 10.000 metara kvadratnih.

Novi stadion je, pored rekonstrukcije enterijera leskovačke Opšte bolnice, jedna od najvećih investicija u ovom gradu. Ukupna vrednost radova, uključujući i najmoderniju opremu, iznosi blizu tri milijarde dinara.

Ovaj sportski objekat otvoren je, posle dve i po godine izgradnje, minulog ponedeljka kada su se za bodove u Prvog ligi Srbije nadmetali domaća „Dubočica“ i RFK „Novi Sad“. U fudalskim analima ostaće zabeleženo i to da su domaći odneli pobedu i da je stadion bio ispunjen gotovo do poslednjeg mesta.

foto: I.Mitić

FK „Dubočica“ se u novu kuću uselio u godini kada obeleževa vek postojanja, pa je zadovostvo ljubitelja fudbala u Leskovcu i vernih navijača lokalnog kluba tim veće.

Stadion ima moderne svlačionice, prostorije za delegate i sudije, trening sobu za fudbalere, odvojene ulaze za navijače, VIP goste i novinare, salu za konferencije kao i prostorije za prvu medicinsku pomoć.

Travnati teren, čije su dimenzije 105 puta 68 metara, sa drenažom i mogućnošću grejanja, okružuje 8.136 mesta raspoređenih na tribinama koje pokriva krovna konstrukcija. Visina objekta je nešto veća od 16, a stubova reflektora 32 metra.

Uređen je i eksterijer kao i prostor oko ovog sjajno osvetljenog objekta. Kompleks stadiona oplemenjen je zelenilom, a izgrađeno je i oko 200 parking mesta.

foto: I.Mitić

Novi sportski objekat se nalazi u širem centru grada na Veternici, pored puta Leskovac – Vlasotince. Veruje se da će njegova izgradnja podići vrednost stambenih objekata i zemljišta u njegovoj okolini.

Kažu da svojim izgledom najviše podseća na legendarni stadion Mančester junajteda tako da je Srbija, u nekadašnjem srpskom Mančesteru, dobila – Srpski Old Traford, ali će iako je sve novo zadržati staro ime - FK "Dubočica".

foto: I.Mitić

Zahvaljujući ovoj investiciji građani juga Srbije uskoro će moći da prate i prvu utakmicu u nekom od evropskih takmičenja. Na stadionu u Leskovcu beogradski „Čukarički“, 31. avgusta, biće domaćin grčkom Olimpijakosu u revanš utakmici plej-ofa za Ligu Evrope.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (102)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)