KAKO SU ME PREVARILI UKRAJINCI! Nenad Lalatović o otkazu u Zorji i treninzima pod sirenama

Novosti online

29. 08. 2023. u 10:14

VEST da Nenad Lalatović više nije trener Zorje odjeknula je poput bombe u srpskim medijima.

КАКО СУ МЕ ПРЕВАРИЛИ УКРАЈИНЦИ! Ненад Лалатовић о отказу у Зорји и тренинзима под сиренама

FOTO: FK Crvena zvezda

Razloge rastanka sa ukrajinskim klubom nekadašnji trener, između ostalih, Crvene zvezde, Vojvodine i Čukaričkog, iznosi u intervjuu za Sportski žurnal i ističe da je u osnovi problem bio u vezi sa timom i da su ga prevarili Ukrajinci. Ali da je, naravno, i rat sa Rusijom imao efekta.

- I pored činjenice da mi je predsednik Zorje obećao da neće prodati našeg najboljeg igrača i ukrajinskog reprezentativca Rusina, to je učinio. Za 2.500.000 evra Rusin je otišao u Sanderlend, a meni je, kad ga nisam video među ostalim članovima tima, bilo rečeno da se leči od lakše povrede. Tek pred samu poslednju prvenstvenu utakmicu saznao sam za istinu - rekao je Lalatović za Sportski žurnal.

Nije ni samo do jednog igrača...

- Klupska uprava nije dovela dvojicu fudbalera koje sam tražio, a koji su nam bili izuzetno potrebni za evropske utakmice. Reč je o jednom reprezentativcu Paname, kao i članu nacionalnog tima Nigerije. Sa postojećim timom, ostali smo bez bilo kakve šanse da uradimo nešto lepo u Evropi i to me je prelomilo.

Priznaje ipak da su na njegovu odluku uticale i ratne okolnosti.

- Teško je zaista da se radi danas u Ukrajini. Zbog igranja u Evropi, svaka tri dana, po 20 sati bili smo prinuđeni da provodimo u autobusu koji nas je vozio u susednu Poljsku, gde smo bili domaćini. To me je, baš kao i igrače, iznurivalo. Uz to, svakodnevni zvuk sirena za opasnost i automatski prekid putovanja. Sirene zaustavljaju treninge i odlazak s terena, isto važi i za utakmice...

Lalatović je, dakle, ponovo u Srbiji. Još bez posla, doduše, a možemo li uskoro da ga očekujemo na klupi nekog tima?

- Najviše volim da radim u Srbiji i to svi znaju. Imam, međutim, određene probleme s pojedinim ljudima u srpskom fudbalu, koji žele da mi zabrane rad u njemu. Jedan čovek iz Novog Sada mi je čak rekao da će da se potrudi da me fudbalski uništi i natera me da završim karijeru. I da i ne pomišljam da se vratim u Vojvodinu, klub koji doživljavam kao svoju drugu majku. Uz njega je tu još jedna osoba iz našeg saveza, ali me to ne plaši, niti oni to mogu da urade - rekao je Lalatović za Sportski žurnal.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu