SRBIJI PRETI KATASTROFA: Jedini smo u top 20 bez osvojenog boda, gubimo sve zarađeno

Novosti online

22. 09. 2023. u 08:13

Nijedan bod nije osvojio srpski fudbal za koeficijente i UEFA listu ove nedelje na evropskoj sceni! Sva tri superligaška kluba pretrpela su poraze na gostovanjima, iako su, zanimljivo, svi vodili protiv rivala, na kraju su pognutih glava napuštali teren.

СРБИЈИ ПРЕТИ КАТАСТРОФА: Једини смо у топ 20 без освојеног бода, губимо све зарађено

Tanjug/AP

Nezahvalan posao imao je prvak Srbije Crvena zvezda koja se nije obrukala u duelu s najskupljim i najboljim timom Evrope Mančester sitijem, ništa slabijeg rivala imao je TSC u Londonu, gde je takođe poklekao posle vođstva protiv Vest Hema, dok je Čukarički izgubio od Stankovićevog Ferencvaroša u Budimpešti, što je srpski fudbal ostavilo "na nuli" ove nedelje!

Ostajemo 13. i nakon ovog ciklusa mečeva u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija, ali ako se nastavi ovako, brzo ćemo izgubiti mesto. 

Kopenhagenov bod u Istanbulu protiv Galatasaraja približio je Dance na samo 0,175 razlike. Čak je i Nordšeland imao šansu da remijem protiv Fenerbahčea donese Danskoj skok preko naše zemlje, ali turski velikan je opravdao ulogu favorita i slavio sa 3:1.

Ne kaskaju više ni Česi, približili su se top 15. Slavija je kao gost dobila Servet (2:0), Sparta je preokrenula protiv Arisa iz Limasola na svojoj Letni (3:2), a Plzenj je srušio Balkani (1:0). Tri pobede su napravili za šest bodova, odnosno 1,500 za nacionalni koeficijent (6/4=1,500).

Foto: Printskrin

 

Češka je preskočila Ukrajince i Izraelce, blizu su Norvežanima. Norveška je profitirala samo od remija Bode Glimta u Luganu (0,250), a da su Bode i Molde slavili (poražen od Karabaga), Srbija bi već sada pala na 14. poziciju.

Borba u top 15 će se tek zahuktati, Srbiju koja je 13. i Ukrajinu (18) trenutno deli tek nešto više od jednog i po boda (1,500). Tužna realnost je i da smo jedina zemlja u top 20 koja ove nedelje nije uzela ni bod.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja