UKRAJINSKI FUDBALER UDARIO NA LALATOVIĆA: ''Nije doneo nikakav napredak, ništa nismo videli od njega''

Novosti online

22. 09. 2023. u 12:29

Nenad Lalatović je letos preuzeo ukrajinski fudbalski klub Zorju, ali se nije dovoljno dobro snašao te je dobio otkaz posle svega dva meseca.

УКРАЈИНСКИ ФУДБАЛЕР УДАРИО НА ЛАЛАТОВИЋА: Није донео никакав напредак, ништа нисмо видели од њега

Screenshot / TV Arena sport

On je tokom dva meseca vodio sedam utakmica, u prvenstvu Ukrajine je na pet mečeva osvojio samo pet bodova, a u Evropi je bio na klupi protiv Slavije iz Praga, od koje je takođe poražen. Sve to je bilo dovoljno da dobije otkaz.

Njega je zbog toga, ali i mnogo čega drugog kritikovao i prvotimac ekipe Bogdan Butko, koji je povređen od starta sezone, te zbog toga nije ni igrao.

- Iskren da budem, Lalatović nam nije doneo nikakav napredak, niti je nešto promenio. Sedeo sam, gledao utakmice i ništa mi nije bilo jasno šta igramo. Kada je Nenad došao, rekao nam je da želi da igra napadački fudbal i da je tako uvek i svugde igrao. Ali to kod nas nije bio slučaj jer je tražio da igramo sa petoricom odbrambenih fudbalera. Igračima ništa nije pokušao da objasni. Ni šta da rade, ni gde da se kreću - kaže Butko.

On je otkrio i da nije radio na taktici, da nije bio na treninzima.

- On je imao neku teoriju, ali ne i praksu. Nije bilo individualnog rada, nije se radilo na uigravanju linija. Ako želite da unesete nešto novo u tim, onda morate da igračima na treningu pokazujete gde da stoje i kako da se kreću. Pogotovo što se formacija kod njega promenila u odnosu na ono što smo ranije igrali. Pre njega smo uvek igrali 4-3-3, a onda smo prešli na petoricu pozadi. Ako želi da implemenirate novu formaciju, onda bi valjda trebalo da to i objasnite igračima. Od Lalatovića to nismo videli - iskren je Butko.

BONUS VIDEO: SPEKTAKL U NOVOM PAZARU: Predstavljen Adem Ljajić

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu