VELIKA FRKA U ŠPANIJI! Policija upala u Fudbalski savez, za sve je kriva Barselona - optužena je za korupciju, falsifikate...

Novosti online

28. 09. 2023. u 12:10

Španska policija pretresla je danas prostorije Fudbalskog saveza Španije (RFEF) u sklopu sudske istrage o navodnoj višegodišnjoj isplati miliona evra, koje je Barselona platila potpredsedniku Sudijskog komiteta Hoseu Mariji Enrikesu Negreiri, prenosi AP.

ВЕЛИКА ФРКА У ШПАНИЈИ! Полиција упала у Фудбалски савез, за све је крива Барселона - оптужена је за корупцију, фалсификате...

Foto Shutterstock

Španska policija je saopštila da se radi o kancelarijama u sedištu Saveza u blizini Madrida, da nije bilo hapšenja i da postupa po nalogu sudije koji istražuje slučaj.

Državni tužioci su u martu optužili Barselonu za korupciju u sportu, lažno upravljanje i falsifikovanje dokumentacije. 

Tužioci su naveli da je Barselona platila bivšem fudbalskom sudiji Hoseu Mariji Enrikesu Negreiri 7,3 miliona evra. Negreira je bio član Sudijskog komiteta od 1994. do 2018. godine, a isplate su izvršene između 2001. i 2018. godine.

Fudbalski klub Barselona je demantovao optužbe i sukob interesa. Katalonski klub je saopštio da je platio tehničke izveštaje o sudijama, ali da nikada nije pokušao da utiče na njihove odluke na utakmicama u španskom prvenstvu.

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)