DONETA ODLUKA: Ovo je rezultat meča Belgija - Švedska, koji je prekinut zbog terorističkog napada

Tanjug

19. 10. 2023. u 15:48

Izvršni komitet Evropske fudbalske unije (UEFA) saopštio je danas da će utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. između Belgije i Švedske biti registrovana rezultatom 1:1.

ДОНЕТА ОДЛУКА: Ово је резултат меча Белгија - Шведска, који је прекинут због терористичког напада

FOTO: Tanjug/AP

Utakmica između Belgije i Švedske, igrana u ponedeljak uveče u Briselu u grupi F kvalifikacija za EP 2024, prekinuta je na poluvremenu pri rezultatu 1:1 zbog terorističkog napada u glavnom gradu Belgije u kome su poginula dva švedska navijača.

Utakmica je prekinuta posle konsultacija predstavnika UEFA i članova dve reprezentacije.

Izvršni komitet UEFA odlučio je danas da prekinut meč između Belgije i Švedske registruje rezultatom 1:1. U saopštenju UEFA se navodi da je nemoguće da se odigra nastavak dva meča i da se dva Saveza slažu da utakmica bude registrovana rezultatom u trenutku prekida.

Takođe, navodi se da rezultat ove utakmice neće uticati na konačan plasman, jer je Belgija već izborila plasman na EP 2024. u Nemačkoj, dok je Švedska i matematički izgubila sve šanse za plasman na kontinentalni šampionat. UEFA je dodala da ne postoji slobodan termin za odigravanje nastavka utakmice do kraja kvalifikacija za EP 2024.

Belgija je prva na tabeli sa 17 bodova, dok je Švedska treća sa sedam.

BONUS VIDEO: Geri Lineker: Džud Belingem je pravi vođa, napravio je sjajan potez

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024