KAKAV TRILER NA MARAKANI! Zvezda u goleadi bolja od Javora pred iskušenje u Ligi šampiona (VIDEO)

Novosti online

21. 10. 2023. u 20:38 >> 20:38

FUDBALERI Crvene zvezde uspeli su da pobede Javor sa 3:2 u 12. kolu Superlige Srbije pred duel u Ligi šampiona sa Lajpcigom (sreda, 21).

КАКАВ ТРИЛЕР НА МАРАКАНИ! Звезда у голеади боља од Јавора пред искушење у Лиги шампиона (ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Dobro su crveno-beli otvorili utakmicu, igralo se konstantno pred golom rivala. Takvu igru domaćin je krunisao pogotkom u 16. minutu kada je Đorđe Skoko posle centaršuta Ivanića zatresao sopstvenu mrežu.

Nastavio je šampion Srbije da napada, tri puta je pogođen okvir gola (Olajinka, Ivanić i Endijaje), ali rezultat na semaforu "Marakane" se nije menjao.

Pala je Zvezda u drugom poluvremenu, Javor je to iskoristio i već u 53. minutu uspeo da izjednači preko Nasera Đige koji je zatresao sopstvenu mrežu. Nije dugo trebalo domaćinu da povrati prednost. Piter Olajinka se u 56. minutu najbolje snašao u gužvi u kaznenom prostoru rivala.

Ni posle tog gola tim koji je danas sa klupe predvodio Milovan Milović nije klonuo duhom i uspeo je drugi put na utakmici da šokira crveno-bele. U 65. minutu rezervista Radivoj Bosić je pobegao Đigi i matirao Omrija Glazera.

Morao je da menja nakon toga Barak Bahar. Uveo je u igru Žan-Filipa Kraosa, Aleksandra Kataija, Jovana Mijatovića i Hvanga Im Boma. Upravo je mladi napadač doneo tri boda Zvezdi. Odlično je ispratio centaršut Ivanića i glavom je zakucao loptu u mrežu Ivanjičana.

Prvanac u ovoj sezoni mogao je da postigne i Katai, ali je golman gostiju Manojlović odlično intervenisao i sprečio popularnog "magika" da se upiša u strelce.

Klub sa "Marakane" je drugi na tabeli sa 24 boda, ima četiri manje od Partizana, dok je Javor na devetom mestu sa 14.

C. zvezda - Javor 3:2 (1:0)

Stadion: "Rajko Mitić". Gledalaca: oko 5.000. Sudija: Nenad Minaković. Strelci: Skoko 16 ag, Olajinka 56, Mijatović 79 (Zvezda) - Điga 53 ag, Bosić 65.

Crvena zvezda: Glazer – Điga, Mijailović, Dragović – Nedeljković, Stamenić (od 67. Katai), Kanga (od 78. Hvang), Lučić (od 74. Kraso) – Ivanić – Olajinka, Endijaje (od 74. Mijatović).

Javor: Manojlović – Kopitović, Tojčić, Skoko, Miletić – Dukure (od 77. Obradović), Petrović (od 67. Milošević), Eliomar (od 54. Bosić) – Gojković, Dolmagić (od 77. Ilić) – Bajere (od 77. Kofi).

Drugo poluvreme: C. zvezda - Javor 3:2

90+4' - Kraj utakmice.

89' - Mogao je tačku na ovaj meč da stavi Aleksandar Katai. Izašao je sam ispred Manojlović, ali je šutirao prvao u njega, pa je još uvek bez prvenca ove sezone.

79' - Mladi Jovan Mijatović postiže pogodak za crveno-bele. Ispratio je sjajan centaršut Ivanića i glavom je poslao loptu u mrežu rivala.

74' - Curi vreme na "Marakani". Pokušava Barak Bahar izmenama da vrati prednosti. U igru su ušli Aleksandar Katai, Jovan Mijatović i Žan Filip Kraso.

66' - Pljušte golovi u Beogradu. Pobegao je Radivoj Bosić odbrani rivala, snažno šutirao i doneo novo izjednačenje gostima iz Ivanjice.

56' - Vrlo brzo je Zvezda uspela da vrati vođstvo. U gužvi u kaznenom prostoru Javora najbolje se snašao Piter Olajinka i zakucao je loptu u mrežu tima iz Ivanjice.

53' - Javor je uspeo da izjednači. Gosti inicarli kontranapad, a autogol je postigao Naser Điga koji je pokušao da otkloni opasnost, no poslao je loptu u sopstvenu mrežu.

48' - Tukao je i Kanga i opet je golman Javora dobro reagovao i odbio loptu u korner iz kog domaćin nije ozbiljnije pripretio.

47' - Odmah opasan napad domaćih. Lučić je uneo loptu u sredinu, šutirao je levom nogom, ali dobro je intervenisao Manojlović i do promene rezultata nije došlo.

46' - Počelo je drugo poluvreme. Trener nisu ništa menjali, pa su isti igrači na terenu i u nastavku susreta.

Prvo poluvreme: C. zvezda - Javor 1:0

45' - Kraj prvog poluvremena!

40' - Prvi žuti karton pokazao je sudija Nenad Minaković. U beležnici se našao Todor Petrović posle prekršaja nad Gelorom Kangom.

32' - Udarac je oprobao i Stamenić. Nije to bio baš dobar pokušaj, ipak golman Javora nije najbolje intervenisao, no uspeo je nekako da uhvati loptu i spreči crveno-bele da dupliraju prednost.

28' - Treći put su igrači Zvezde pogodili okvir gola, sada je Ivanić pogodio prečku posle dobrog udarca sa ivice kaznenog prostora. Potom je u nastavku akcije Manojlović zaustavio njegov pokušaj iz dobre pozicije.

24' - Vrlo lako je moglo da bude 2:0 na semaforu. Opet je okriv gola spasao goste. Šerif Endijaje je šutirao glavom, ali lopta je završila na stativi.

AKCIJA Šerif Endijaje/FOTO: M. Vukadinović

22' - Novi opasan napad Zvezde. Nedeljković je centrirao sa desne strane, ali lopta je bila jaka pa do nje nije uspeo da stigne Lučić koji je bio na levoj strani.

18' - Izveli su Ivanjičani dva vezana kornera, no u oba navrata domaćin je dobro reagovao i opasnosti po gol nije bilo.

16' - Krunisala je Zvezda dobru igru ranim pogotkom. Lučić je proigrao Ivanić, ovaj je poslao oštru loptu u kazneni prostor rivala koja je pogodila Đorđa Skoka i završila u mreži Ivanjičana. Mladi štoper gostiju nije imao sreće i postigao je autogol.

11' - Najbolju priliku imao je Piter Olajinka. Centrirao je Gelor Kanga, Nigerijac je tukao glavom, a saveznik Javora bila je prečka.

9' - Pokušao je štoper gostiju Tojčić glavom da ugrozi Omrija Glazera. Njegov udarac otišao je iznad prečke izraelskog golmana.

6' - Uradac u okvir gola uputio je Stamenić. Pokušao je sa 16 metara, no to nije uradio onako kako je želeo pa je Strahinja Manojlović lako zaustavio udarac veziste crveno-belih.

4' - Prvi opasan napad izveo je domaćin. Poslao je oštru loptu po zemlji sa desne strane Marko Stamenić, ali dobro je bila postavljena odbrana gostiju.

1' - Počela je utakmica na stadionu "Rajko Mitić".

18.19 - SITI UMALO DA DOŽIVI ČETVRTI KIKS U NIZU U ENGLESKOJ! Šampion Premijer lige "preživeo" dramu sa Brajtonom

18.18 - LAJPCIG SIGURAN PRED DUEL SA ZVEZDOM: Openda pogađao, Olmo se vratio na teren

Uoči meča:

Šampionu naše zemlje je ovaj meč uvertira za sredu i duel 3. kola Lige šampiona protiv Lajpciga u Nemačkoj. Nema dileme da su izabranici Baraka Bahara favoriti na ovom susretu, ali tim iz Ivanjice u dobro raspoloženju dočekuje susret na stadionu "Rajko Mitić".

Javor je osvojio šest bodova u poslednja dva meča, pošto je pobedio Radnik u Surdulici sa 1:0 i Železničar kod kuće (2:1).

Zvezda je u prošloj rundi trijumfovala u Kragujevacu protiv Radničkog sa 4:3, ali je taj duel registrovan službenim rezultatom (3:0) u korist crveno-belih zbog propusta domaćina u vezu sa protokolom. Ekipa sa "Marakane" je u međuvremenu odigrala prvo kolo Kupa i ubedljivo je savladan Trajal u Kruševcu (6:0).

Aleksandar Dragović i saigrači u ovaj meč ulaze sa druge pozicije i 21 bodom, Javor je na devetom mestu sa 14.

Sastavi timova:

Crvena zvezda: Glazer – Điga, Mijailović, Dragović – Nedeljković, Stamenić, Kanga, Lučić – Ivanić – Olajinka, Endijaje.

Javor: Manojlović – Kopitović, Tojčić, Skoko, Miletić – Dukure, Petrović, Eliomar – Gojković, Dolmagić – Bajere.

BONUS VIDEO: NESVAKIDAŠNjA KOREOGRAFIJA: Ovo su "delije" uradile za meč Zvezda - Jang bojs u Ligi šampiona

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (8)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku