AKO IZBACE BUGARE... Evo šta će se desiti sa reprezentacijom Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

Novosti online

14. 11. 2023. u 09:23

KAO grom iz vedra neba odjeknula je vest da će Bugarska službenim rezultatom izgubiti utakmicu protiv Mađarske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

АКО ИЗБАЦЕ БУГАРЕ... Ево шта ће се десити са репрезентацијом Србије у квалификацијама за Европско првенство

Foto: Tanjug

Naime, Fudbalski savez Bugarske je naprasno pre desetak dana doneo odluku da utakmicu sa Mađarskom preseli iz Sofije u Plovdiv. I tu je nastao haos.

Vlasnik firme koja izvodi radove na stadionu Boteva u Plovdivu poslao je pismo gradonačelniku u kojem se oštro protivi odigravanju utakmice na tom zdanju, jer se na njemu još izvodi rekonstrukcija nekih delova i, kako je napisao, nije bezbedno da se na njemu igraju utakmice. Zbog toga je i prvi čovek Plovdiva odbio da potpiše saglasnost da se meč Bugarska‒Mađarska igra na tom stadionu. I to je dovelo do potpunog haosa, jer Fudbalski savez Bugarske drugo rešenje nema i poručuje: ili će se igrati u Plovdivu ili se neće igrati nigde, pa će se utakmica registrovati rezultatom 3:0 za Mađarsku. Uz prateće kazne koje bi potom usledile, pa čak i diskvalifikacija iz takmičenja.

Prema pisanju mađarskog Nemzeti sporta, ukoliko bi Bugarska bila disvkalifikovana Srbija bila imala šansu da zauzme prvo mesto u grupi. To bi takođe ostavilo uticaj na sastav šešira na Evropskom prvenstvu.

Naime, prema pravilima UEFA ako neka reprezentacija bude diskvalifikovana, njeni rezultati se brišu, a u takvoj situaciji bi najmanje izgubili "orlovi" pošto su u jednom meču odigrali 1:1 sa Bugarskom. Mađarska bi izgubila tri boda, Crna Gora šest, dok bi Litvanci ostali bez četiri.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!