SEĆATE LI SE GURBANA GURBANOVA? Azerbejdžan deklasirao Švedsku u fudbalu, a jedan od golova obilazi planetu! (VIDEO)

Novosti online

16. 11. 2023. u 20:53

Gurban Gurbanov, legendarni azerbejdžanski fudbaler, večno će ostati upamćen kod naših ljubitelja fudbala: dao je dva gola u podgoričkom remiju sa Srbijom i Crnom Gorom (2:2) u kvalifikacijama za EURO 2004, a onda još jedan u pobedi Azerbejdžana nad "plavima" od 2:1 u Bakuu. Praktično je sam izbacio SCG iz borbe za to Evropsko prvenstvo (naši su bili treći u grupi, sa bodom iza Velsa, a pet manje od vodeće Italije), a danas Azerbejdžanci slave Emina Mahmudova.

СЕЋАТЕ ЛИ СЕ ГУРБАНА ГУРБАНОВА? Азербејџан декласирао Шведску у фудбалу, а један од голова обилази планету! (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

On je, naime, bio dvostruki strelac u senzacionalnoj pobedi nad Švedskom od 3:0, i to pobedi ostvarenoj uz igrača manje.

Domaćin je u Bakuu već u šestom minutu vodio sa 2:0, jer je posle junaka, Mahmudova, pogodak dao i njegov asistent iz trećeg minuta, Dadašov.

A iako je Azerbejdžan od 56. minuta igrao bez isključenog Mustafazade, u 89. je Emin Mahmudov dao još jedan gol, za konačnih 3:0, i to na spektakularan način, maltene sa centra:

Azerbejdžanci ne idu na EURO 2024, ali neće ni Šveđani - oba tima sada imaju po sedam bodova.

U toj, grupi F, Austrija je u gostima savladala Estoniju sa 2:0 i preuzela prvo mesto na tabeli sa 19 bodova. Belgija je druga sa 17, a te dve selekcije su još ranije izborile plasman na šampionat Evrope. Estonija je, inače, poslednja sa samo jednim bodom. 

Mečevi poslednjeg kola u grupi F biće odigrani 19. novembra, a sastaće se: Belgija - Azerbejdžan i Švedska - Estonija.


Sa druge strane, fudbalska reprezentacija Španije pobedila je večeras u gostima ekipu Kipra rezultatom 3:1 u meču grupe A kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano 2024. godine u Nemačkoj.


Golove za Španiju postigli su Lamin Jamal u petom, Mikel Ojarzabal u 22. i Žoselu u 28. minutu. Jedini strelac za domaću selekciju bio je Kostas Pileas u 75. minutu. Gruzija i Škotska odigrale su u Tbilisiju, bez pobednika 2:2.


Prvo mesto na tabeli grupe A drži Španija sa 18, dok je Škotska druga sa 16 bodova. Ove dve selekcije su još ranije izborile plasman na EURO.

Norveška je treća sa 10 bodova, Gruzija ima osam, a Kipar je poslednji bez bodova. U poslednjem kolu grupe A 19. novembra sastaće se: Španija - Gruzija i Škotska - Norveška.

 

Zbivanja sa meča Crna Gora - Litvanija, koji može da "odvede" Srbiju na Evropsko prvenstvo, možete uživo da pratite uz prenos na portalu "Novosti".

BONUS VIDEO: NESVAKIDAŠNjA KOREOGRAFIJA: Ovo su "delije" uradile za meč Zvezda - Jang bojs u Ligi šampiona

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)