MANČESTER SITI PRED GOSTOVANJE U BEOGRADU PREŽIVEO DRAMU: Zvezda imala šta da nauči od "malog" Luton tauna (VIDEO)

Novosti online

10. 12. 2023. u 16:59

Bilo je burno subotnje popodne u Premijer ligi, a ni u nedelju nije izostalo zanimljivih dešavanja.

МАНЧЕСТЕР СИТИ ПРЕД ГОСТОВАЊЕ У БЕОГРАДУ ПРЕЖИВЕО ДРАМУ: Звезда имала шта да научи од малог Лутон тауна (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Nakon što je posle fantastičnih utakmica prvog dana vikenda postalo poznato da će Mančester siti, prvak Evrope i Engleske, ostati četvrti šta god uradio u svom meču 16. kola, "građani" su nastupili na "Kenilvort roudu", kao gosti Luton tauna.

A tamo, ekipa koja je u 15 ovosezonskih prvenstvenih mečeva osvojila svega devet bodova, ne samo da je izdržala uvodne nalete apsolutnog favorita (odnos u posedu lopte u prvom polivremenu je bio 70%-30% u korist ekipe Pepa Gvardiole), već je u sudijskoj nadoknadi vremena i povela.

Asistent je s desne strane bio iskusni Andros Taunsend, a gol je dao Ilaja Adebajo (VIDEO) na oduševljenje domaće publike i potpunu nevericu na licima gostujući navijača.

Ilaja Adebajo slavi gol za Luton Taun protiv Mančester sitija u Premijer ligi / FOTO: Tanjug/AP

Ali, snovi o trećem ovoseonskom trijumfu nisu dugo trajali u Lutonu...

U 62. minutu se Bernardo Silva "niotkud stvorio" i dao gol za 1:1 (VIDEO), da bi samo četiri minuta kasnije Džek Griliš krunisao dobru kontru Sitija i postao strelac za vođstvo gostiju (VIDEO)

Džek Griliš slavi gol na meču Luton taun - Mančester siti u Premijer ligi / FOTO: Tanjug/AP

Ispostavio se da je taj dvopotezni mat i rešio kome će pripasti ceo plen sa ovog meča, pa je branilac trona prišao na četiri boda od lidera, a iako samo toliko udaljen - četvrti je u prvenstvu.

Tabela Premijer lige

Naime, na tabeli Premijer lige Liverpul vodi sa 37 bodova, Arsenal ima 36, Aston Vila 35, Mančester siti 33, a slede Totenhem i Mančester junajted (po 27), te Njukasl i Brajton (po 26).

Devetoplasirani Vest hem je mogao da se izjednači sa "pevcima" i Junajtedom da je ostvario i četvrtu pobedu na poslednjih pet mečeva u šampionatu, ali je doživeo debakl - desetoplasirani Fulam ga je nokautirao sa 5:0 (uz sjajan gol Velšanina Harija Vilsona (VIDEO)) i prišao mu na tri boda zaostatka.


Sa druge strane, Čelsi je nastavio da tone - sada je 12. jer je izgubio sa 2:0 na gostovanju "davljeniku" Evertonu, čiji su navijači u euforiji proslavili gol Luisa Dobina u 92. minutu (VIDEO). On je taj pogodak dao Srbinu - Đorđe Petrović je, naime, deset minuta ranije zamenio Roberta Sančeza među stativama "plavaca", ali na debiju nije ostao nesavladan, niti je došao bar do premijerligaškog boda.

Trenutno su u zoni ispadanja Šefild junajted (osam bodova), Barnli (8) i Luton taun (9), a prvi "iznad crte" je Everton sa 13.

BONUS VIDEO: Kosovo je Srbija: Ovo su "delije" uradile na meču Siti - Zvezda

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku