I POSLE GODINU DANA – ČOVEK SA TOLIKO ŽIVOTA: Italija odaje počasti Siniši Mihajloviću kao pre godinu dana

Milica Ostojić - Specijalno za Novosti RIM

16. 12. 2023. u 12:48

Širom Italije na fudbalskim terenima vijore se zastave, emituju se video zapisi sa slikama iz raznih utakmica, sa igračima, prijateljima, sa porodicom, sa osmehom na licu živi mnogo života i posle godinu dana od odlaska jedan čovek – Siniša Mihajlović.

И ПОСЛЕ ГОДИНУ ДАНА – ЧОВЕК СА ТОЛИКО ЖИВОТА: Италија одаје почасти Синиши Михајловићу као пре годину дана

FOTO: nsuzivo

Sin Dušan uoči dana kada se ugasio život njegovog oca izjavio je "kakav je to ponos ličiti pomalo na mog superheroja". Za Dušana mediji kažu da ima pogled svoga oca, fizički izgleda kao maneken, izgleda tvrd a ima srce mekano kao i njegov otac. Dušan u intervjuu za list La Gazeta delo Sport priča o svom životu i onom njegovog tate heroja s ogromnom ljubavlju i nostalgijom: "kada se zbog nečega naljutio na nas decu govorio je srpski, kako ga nismo razumeli počinjali smo da smejemo i on se onda naljutio još više".

Dušan govori podosta srpski, uči jezik, drži mnogo do toga, ide često u Srbiju kod bake i strica i da "istražim što više korene svoga oca. Dobro se osećam tako", Dušan ne napušta ukus ćevapčiča, sarme, gulaša...

Kakav je ponos nositi prezime Mihajlović? "Ogroman. Biti stavljen pored njega nije nešto teško, to je ponos, i kada mi kažu da ličim na njega, da imam njegove gestove, puni mi se srce. To je isto kod moje braće i sestara. Moja soba je prepuna njegovih slika na zidovima, komodama,  ako budem imao jednoga dana sina zvaće se Siniša".

" I u natežim trenucima bolesti nisam ga video da se slomio, samo se jedna stvar promenila kod njega u toku bolesti, otvorile su se njegove emocije, njegov oklop kojeg je nosio oduvek pao je i počeo je da izražava ono što je oduvek i bio: jedan predivni čovek". "Kurva" Lacija poklonila mu je veliku zastavu sa tatinim likom, nosi je svake nedelje da se vijori.

Pravo utrkivanje u Itliji ko će pre, ko će više sećanja na Sinišu, u nedelju igraju Bolonja-Roma prva i poslednja fudbalska storija Siniše Mihajlovića, Bolonja će ga se sećati i Dušan, Viktorija i mama Andrijana biće tamo na stadionu "Dall'Ara", a na Olimpiku će igrati Lacio - Inter, tim tatinog srca, tamo je završio karijeru fudbalera i znam da Lacio priprema divna iznenađenja i ja sam im zahvalan. Ja sam navijač Lacija od detinjstva kao i Crvene Zvezde.

I radost i tuga u sećanjima na dan kada je otputovao zauvek pre godinu dana: "preminuo gigant na terenu i na klupi", "borio se kao lav na terenu i u životu", "čovek od čelika koji je imao ogromno srce", "nepravedno se ugasio život sa 53 godine", "fudbalski as koji je u Lepoj zemlji proneo slavu svoje Srbije".

Plače Lacio, ali ostao je Sinišin neizbrisivi trag u istoriji kluba, minuti ćutnje i odavanja počasti biće ih i na sadašnjim utakmicama kao i na onima od pre godinu dana, isto onako kako se na vest o njegovoj smrti odavala počast na stadionima širom sveta pred utakmicu.

Siniša se ugasio pred katolički Božić, najveći itaijanski praznik, u Napulju na "božjim jaslicama" (Prezepe) odmah se pojavio Anđeo sa krilima i ešarpom kluba Bolonje, Sinišu je veoma voleo i svet Napulja, odavana mu je počast kao da je živeo u tom gradu i igrao za Napoli, Napulj ma tu široku dušu koja se mora doživeti i teško ju je opisivati.

Ali to što je ispisao veliki prijatelj Siniše Mihajlovića u "La Gazeta dello Sport" u petak ne može a da ne pogodi u srce, Andrea Di Karo poznati novinar sa kojim je Siniša napisao knjigu "Utakmica života" posle prvog izaska iz bolnice nakon transplantacije, prijatej malo je reći, pratio je godinama svog Sinišu na utakmicama i izvan terena. Potresno je sećanje tog prijatelja koji ništa ne zaboravlja "jedan čovek sa grudima napred na terunu kao i u životu", sećanje na njegove golove, na njegovu kulturu, izreke, izjave, gleda Andrea na stadionima kako bivši igrači prate najčuvenije Sinišine golove i misli na zastave sa njegovim likom, priča o čoveku sa toliko života.

"Prošla je godina dana dragi moj prijatelju, ostaje snažan bol kao i hiljade lepih sećanja. Šaljem ti poljabac ka nebu i kažem ti na srpskom volim te".

BONUS VIDEO: SPEKTAKL NA "MARAKANI": Koreografija navijača Zvezde preko celog stadiona

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024