ON JE ZA NJIH VEĆI I OD MARADONE! Nezapamćena euforija u Argentini (VIDEO)

Novosti online

21. 12. 2023. u 09:06

KAO DA je osvojena titula. A zapravo je osvojena vlast. Ili odbijen nalet opozicije. Kako god, u danu kad Argentina slavi godišnjicu podizanja pehara na Mundijalu u Kataru, u Buenos Ajresu se kliče – Huanu Romanu Rikelmeu, pošto je najbolji fudbaler u istoriji Boke juniors dobio predsedničke izbore u klubu.

ОН ЈЕ ЗА ЊИХ ВЕЋИ И ОД МАРАДОНЕ! Незапамћена еуфорија у Аргентини (ВИДЕО)

Foto: AP

Za Huana Romana je glasalo 64,8 odsto navijača. Ukupno 30.318 pristalica. Protivkandidat u liku Andresa Ibare dobio je 15.949 glasova.

Skoro duplo manje. Da su izbori bili istorijski moglo se zaključiti i po tome što se na njima pojavilo 46.400 glasača i što ih čini najvećim izborima u argentinskom fudbalu, a drugim po veličini otkako je sveta i veka, jer je samo promocija Sandra Rosela na čelnu funkciju u Barseloni 2010. godine praćena većim odzivom (57.000 glasova).

Rikelme je dobio mandat do kraja kalendarske 2027. i u tom periodu će pokušati da vrati Boku na vrh. Pokazao je da ume. I kao igrač i kao funkcioner. Dok je bio na terenu sa njim je Boka osvojila četiri naslova prvaka države i tri titule Kopa libertadores, što je bilo dovoljno da u navijačkim očima poraste u ikonu kluba. Veću od Martina Palerma i Dijega Armanda Maradone, koji nisu imali takav doprinos.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić