DRMALA SE FOTELJA! Terzić, ipak, ostaje

Novosti online

21. 12. 2023. u 21:13

Kroz veoma burne dane prolazi slavni klub.

ДРМАЛА СЕ ФОТЕЉА! Терзић, ипак, остаје

FOTO: Tanjug/AP

Borusija iz Dortmunda nije pobedila u četiri poslednja meča u Bundesligi, pa na tabeli zauzima tek peto mesto, sa čak 15 bodova zaostatka za Bajerom iz Leverkuzena, i to posle samo 16 odigranih kola.

Ispred "milionera" su, redom, Lajpcig, Štutgart, Bajern Minhen i pomenuti lider (koji Bajernu beži četiri boda), pa je niz loših rezultata doveo do toga da uprava Borusije razmatra da li će trener Edin Terzić biti smenjen.

Edin Terzić, trener fudbalera Borusije Dortmund / FOTO: Tanjug/AP

I, kako javlja Bild, posle remija sa Bajerom  (1:1), poraza od Lajpciga (2:3), te nerešenih rezultata sa Augzburgom i "davljenikom" Majncom (oba meča završena su rezultatom 1:1), čelnici kluba iz Dortmunda odlučili su - Terzić ostaje.

Njegov naredni meč trebalo bi da mu je najlakši ove sezone - rival je poslednjeplasirani Darmštat.

Edin Terzić - biografija

Edin Terzić je 1982. rođen u Mendenu, tada gradu Zapadne Nemačke, kao dete oca koji je iz Bosne i majke iz Hrvatske.

Igrao je za nekoliko manjih nemačkih klubova, pa potom postao skaut, a onda i pomoćni trener u podmlatku "milionera". Radio je i kao pomoćnik Slavena Bilića u Bešiktašu i Vest hemu.

Položio je za UEFA Pro licencu 2018 u Englesku u klasi u kojoj su bili i Nemanja Vidić i Niki Bat, a od 2018. je opet u Borusiji. U njoj je najpre radio kao pomoćni trener, a onda i kao glavni: najpre je bio samo privremeno rešenje, a nakon otkaza njegovom "nasledniku", Marku Rozeu, postao je aktuelno rešenje od leta 2022. Ugovor sa Borusijom ima do 2025.

BONUS VIDEO: Cilj mi je bio da igram za Zvezdu ili Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave