BRONZA "ZLATNOG MOMKA": Mladi Lozničanin treći na Evropskom prvenstvu u karateu

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

11. 02. 2024. u 16:21

Lozničanin Mihailo Vasilić osvojio je bronzanu medalju na upravo održanom Evropskom prvenstvu u karateu u Tbilisiju, u Gruziji.

БРОНЗА ЗЛАТНОГ МОМКА: Млади Лозничанин трећи на Европском првенству у каратеу

Foto:V.Mitrić

On je ovaj podvig ostvario u kategoriji za kadete, juniore i mlađe seniore - do 84 kilograma. Vest iz Gruzije brzo je stigla u njegov rodni kraj, gde slave ne samo njegovi najmiliji, prijatelji, već ogroman broj sugrađana i ljubitelja karatea, sporta uopšte, ali i poštovaoci mladića i njegove divne porodice.

- Ovo je veliki dan i za srpski sport i za Loznicu, nešto divno što nam je darovao ovaj krasni momak, naše čedo na koje smo, u svakom pogledu, ponosni - ponavljaju kao refren mnogi sugrađani.

I ne bez razloga, jer je, posle briljantnog završetka osnovne škole, Mihailo postao đak generacije ovdašnje Srednje ekonomske škole, a sada je sjajan student Ekonomskog fakulteta. Njegovo detinjstvo i mladost, pored najviših đačkih i studentskih ocena, obeležavaju i mnogobrojne medalje u karateu u zemlji i inostranstvu. Mihailo je, kao i njegovi roditelji, skoran, povučen i divan mladić, "laf nad lafovima", kako kažu njegovi drugari i drugarice.

- Puno mi je srce, kao i svima u gradu, zbog uspeha našeg Mihaila, koji je, iako mlad, ostavio legendaran trag u našoj školi, kao  vrstan učenik, ali i kao ličnost za najviše poštovanje - kaže profesor Milan Nedeljković, direktor SEŠ u Loznici. - Mihailo je primer nad primerima kako imamo krasnu omladinu i njegovi uspesi, postignuti teškim trudom, radom i odricanjem su kolasalni primer za druge mlade.

Mihailo je srećan zbog uspeha, ističući veliki doprinos i podršku svog trenera  Novice Srećkovića, znalca karatea i sportskog pedagoga.

- Drago mi je što sam doneo radost, ne samo u moj dom, već i grad i kraj i našu Srbiju - poručuje iz Tbilisija naš bronzom ovenčani "zlatni dečko" iz Vukovog zavičaja.

BONUS VIDEO: Sudija morao da uspava MMA borca

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

Novak Đoković je na antologijski način prošao u četvrtfinale Rolan Garosa, ali je dan kasnije morao da se povuče sa tog grend slem turnira. Ispostavilo se da je razlog veoma ozbiljan, iako je na mogućnost da se nešto tako desi - upravo Nole i upozorovao organizatore. Sada on plaća skupu cenu, ali... i čelnici tog grend slema "čupaju kosu". Evo i zašto.

08. 06. 2024. u 17:30

Komentari (0)

VELIKA TUGA: Preminuo mladi trener