DANI ALVES VIŠE NIJE IZA REŠETAKA: Trofejni fudbaler uz kauciju od 1.000.000 evra pušten na slobodu

Filip Milošević

20. 03. 2024. u 14:24

Sud u Barseloni odlučio je da brazilskog fudbalera Danija Alvesa pusti na uslovnu slobodu uz novčanu kauciju od milion evra do izricanja konačne presude, prenosi danas Rojters.

ДАНИ АЛВЕС ВИШЕ НИЈЕ ИЗА РЕШЕТАКА: Трофејни фудбалер уз кауцију од 1.000.000 евра пуштен на слободу

Foto: EPA-EFE/QUIQUE GARCIA

Alves je 22. februara proglašen krivim za seksualni napad na mladu ženu u noćnom klubu u Barseloni krajem 2022. godine i osuđen je na četiri godine i šest meseci zatvora.

Advokati brazilskog fudbalera su potom najavili žalbu, dok je tužilaštvo u Barseloni saopštilo da će proučiti presudu.

Rojters navodi da je sud u Barseloni danas odlučio da će brazilski fudbaler moći da napusti zatvor kada plati kauciju od milion evra i pošto preda oba pasoša (španski i brazilski) sudskim vlastima.

Sud u Barseloni je odobrio puštanje na slobodu brazilskog fudbalera do izricanja konačne presude, jer je procenio da se rizik od bekstva Alvesa smanjio i pošto je fudbaler odslužio četvrtinu od četiri i po godine zatvorske kazne.

Rojters prenosi da je brazilskom fudbaleru zabranjeno da napusti Španiju, a Alves je u obavezi da se jednom nedeljno javlja sudu u Barseloni. On ne sme da komunicira sa žrtvom niti da joj se približi.

Rojters navodi da advokat fudbalera nije bio dostupan za komentar.

Alves je tokom suđenja negirao krivicu i rekao da je njegov susret sa ženom bio sporazuman. Sud je utvrdio da je Alves seksualno napao svoju žrtvu ujutru 31. decembra 2022. godine. Žena je svedočila da ju je Alves silovao u toaletu noćnog kluba u Barseloni.

Alves je u zatvoru od 20. januara prošle godine. Sud je ranije u više navrata odbio njegove zahteve za puštanje uz kauciju zbog rizika od bekstva.

BONUS VIDEO: MAJSTORIJE ZVEZDINE "DESETKE": Gol kojim je Aleksandar Katai doneo 5:0 protiv Radničkog

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)