ŽREB ZA KUP SRBIJE: U polufinalu ćemo gledati sudar Zvezde i Partizana - Zakazan je spektakl

Novosti online

16. 04. 2024. u 12:16

Čekaju nas dva derbija za četiri dana. Posle prvenstvene utakmice, Crvena zvezda i Partizan će odmeriti snage i u polufinalu Kupa Srbije.

ЖРЕБ ЗА КУП СРБИЈЕ: У полуфиналу ћемо гледати судар Звезде и Партизана - Заказан је спектакл

FOTO: FSS

I to na istom mestu, stadionu Rajko Mitić. To je odlučeno na današnjem žrebanju parova polufinala najmasovnijeg takmičenja, u Staroj Pazovi. U drugom polufinalnom okršaju Radnički iz Kragujevca će dočekati Vojvodinu.

Praktično, biće ovo repriza finalnih predstava iz 2021. i 2022. godine. Tada je Crvena zvezda takođe bila domaćin Partizanu u Kupu, samo u završnoj predstavi. Crno-beli čekaju na pehar najmasovnijeg takmičenja od 2019. godine, kada su upravo golom Bojana Ostojića bili bolji od tima Vladana Milojevića. Godinu dana kasnije savladali su Crvenu zvezdu u polufinalu Kupa Srbije, ali im je trofej izmakao, jer ih je Vojvodina savladala u Nišu, posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Teško da su u Ljutice Bogdana i Humskoj zadovoljni ovakvim ishodom. Posebno što ih posle dva velika derbija očekuju mečevi u plej-ofu.

Najviše razloga za zadovoljstvo imaju u Kragujevcu. Nema sumnje da će stadion Čika Dača, posebno posle trijumfa nad Novim Pazarom, biti odlično popunjen. Ekipa Feđe Dudića ovog proleća igra euforično, i sigurno se u Šumadiji nadaju da preko Kupa mogu da se domognu evropske karte. Na početku drugog dela prvenstva 18. februara Radnički je slavio protiv Vojvodine sa 2:1 pogotkom Ristića iz penala. Identičnu pobedu kao domaćin ostvarila je Vojvodina. Mrežu Radničkog 2. septembra pogađali su Filip Malbašić i Bolingi.

Prema propozicijama Kup takmičenja, u slučajnu nerešenog rezultata posle 90 minuta, odmah se izvode jedanaesterci.

Finale Kupa Srbije na programu je 23. maja. Trebalo bi da domaćin bude Loznica, odnosno novi stadion Lagator.

Kuglice su odlučile da u polufinalu gledamo susret Crvene zvezde i Partizana, dok drugi polufinalni par čine kragujevački Radnički i Vojvodina.

BONUS VIDEO KLADIONIČARSKE PRIČE: Oni se ne klade zbog love, lovu imaju, klade se zbog strasti

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave