REAL POKVARIO SITIJEVE PLANOVE: Mislili da će za male pare do "Vemblija", ali se pitao i "Don Karlo"

N. Iljukić

18. 04. 2024. u 12:57

RAČUNALI su u Mančesteru pre revanša sa Real Madridom na mnogo stvari u svoju korist. Prvo, Siti je doneo iz Španije remi 3:3. Iako više ne postoji prednost gola u gostima, Pep Gvardiola je apelovao da tribine "Etihada" progutaju goste. Na tim tribinama je stvarno bilo kao u "grotlu", a jedan od glavnih aduta domaćina je bio jeftin plan zbog jeftinih troškova putovanja, jer finale Lige šampiona se igra 1. juna na "Vebliju" u Londonu.

РЕАЛ ПОКВАРИО СИТИЈЕВЕ ПЛАНОВЕ: Мислили да ће за мале паре до Вемблија, али се питао и Дон Карло

Tanjug/AP

Pa, to je samo 340 kilometara od Mančestera... Ali, Karlo Ančeloti, njegov golman Andrij Lunin i milioni navijača Real Madrida su imali nešto drugačiji plan: da "uguše" skoro besprekorno pokretljivom odbranom sve napade Sitija, da povedu rano, da se drže dokle mogu, da možda doguraju do penala i da tamo potraže zrno sreće. Upalilo im je. Sve !

Real Madrid ide u polufinale Lige šampiona gde ga čeka apsolutni evropski fudbalski klasik protiv antologijskog rivala, Bajern Minhena. Antologijskog, zato što su do se ova dva kluba do sada sastajali čak 29 puta u Kupu šampiona, odnosno Ligi šampiona. Real ima 12 pobeda, Bajern 11, tri meča su završena bez pobednika, uz tesnu gol razliku 41:39 u korist Madriđana.

- Znali smo da ćemo u revanšu da imamo izuzetno težak zadatak protiv ekipe kojaželi da konstatno ima loptu u svojim nogama. Veoma precizno smo spremali ovaj revanš i na kraju smo imali i sreću u penal seriji. Zaista smo svi zadovoljni što smo otišli korak dalje u Ligi šampiona. Ovo je velika nagrada za moj tim koji je izuzetan i ove sezone - sija od sreće trener Reala Karlo Ančeloti.

I, pazite sad... U ovakvoj euforiji Real jedva čeka nedelju, 21. april i prvenstveni meč sa Barselonom u svojoj kući, na stadionu "Santjago Bernabeu". Barselonu, koju je PSŽ pokirao i ponizio u revanšu četvrtfinala Lige šampiona.

- Videli ste svi, na terenu u revanšu je postojao samo jedan tim. Ali, Real Madrid je imao očigledan plan da se brani i odbrani. Ne mogu da zamerim ništa svojim igračima. Oni su dali sve od sebe, a pošto su penali prava fudbalska lutrija, u polufinale je otišao srećniji tim - pokušao je da nađe kakakv-takav alibi trener Mančester sitija Pep Gvardiola kojem ne pomaće ni pogled na statistiku (18:1 u kornerima, 64:36 odsto posed lopte i slične "optičke varke").

Kada se probudio u petak ujutro, Pep je valjda shvatio da je samo još 40 i nešto dana zvanično prvak Evrope. Da će pehar iz vitrina da bude jedina nepokretnost koja će sa njegovog stadiona da putuje u London, a tamo će taj pehar da ode u ruke nekog od preostala četiri tima.

Do sada sedam polufinala

OD 26 dosadašnjih evropskih susreta Real Madrid i Bajern Minhen su igrali i u sedam polufinalnih duela (ukupno 12 mečeva). Već u prvom takvom susretu davne 1976. godine Bajern je bio uspešniji (1:1 u Madridu pred 111.000 gledalaca) i 2:0 u Minhenu. Kasnije su se sastajali u polufinalima 1987, 2000, 2001, 2012, 2014. i 2018. godine. Real je bolji (4:3 u polufinalnim mečevima). Zanimljivo je da se ova dva evropska velikana nikada nisu sastajali u finalu. Osim toga, Bajern i Real su igrali i devet prijateljskih mečeva.

Polufinale Lige šampiona:

30. april Bajern - Real (21.00)

1. maj Borusija - PSŽ (21.00)

7. maj PSŽ - Borusija (21.00)

8. maj Real - Bajern (21.00)

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave