"NE VOLIM TO MRAČENJE!" Nekadašnji vezista Partizana Darko Tešović o prethodnom i predstojećem derbiju (i, naravno, suđenju)

M. Blažić

23. 04. 2024. u 10:00

NIJANSE odlučuju bez obzira na stanje na tabeli, formu, kvalitet timova i sve ostale razlike koju su u trenutku odigravanja derbija prisutne na dve strane Topčiderskog brda.

НЕ ВОЛИМ ТО МРАЧЕЊЕ! Некадашњи везиста Партизана Дарко Тешовић о претходном и предстојећем дербију (и, наравно, суђењу)

FOTO: M. Vukadinović

 Stara fraza se potvrdila i u poslednjem okršaju dva najveća srpska kluba. Zbog toga nekadašnji igrač Darko Tešović, koji je sa Partizanom osvojio četiri šampionske titule i dva Kupa tadašnje SR Jugoslavije smatra da crno-beli nemaju ni najmanje razloga da brinu pred drugi derbi u samo pet dana, ovoga puta u polufinalu Kupa Srbije.

- Partizan mi je delovao super, onako kako želim uvek da ga vidim, bez obzira na ime protivnika. Visoko su napali Zvezdu, a to je baš ono što oni ne vole jer u većini utakmica u našoj ligi lagano sa loptom dođu do centra prilikom kreiranja napada.

Arbitraža Pavla Ilića je posle svega uspeli da zaseni uzbudljivu utakmicu sa čak pet postignutih golova.

- Smeta mi što te priče uvek nekako izbiju u prvi plan, nije sudija taj koji bi trebalo da bude u žiži. Ne volim to mračenje, bilo bi dobro kada bi uvek mogli da pričamo o onome što je viđeno na terenu, a ovo je svakako bio dobar, obostrano dinamičan derbi.

Partizan je do 90. minuta imao sva tri boda u rukama...

- To malo što je nedostajalo da Partizan dođe do pozitivnog rezultata je po mom mišljenju učinak stranaca. Oni su ti koji bi iskustvom trebalo da utiču da se utakmica mirno privede kraju, uz dužno poštovanje prema domaćim igračima ne očekujem to od Markovića, Stjepanovića ili bilo kojeg drugog srpskog igrača.

Već sutra je na programu nova utakmica koja na dva sata "zaustavlja" celu Srbiju.

- Očekujem da kup derbi bude različit, potpuno drugačiji na ova dva prethodna prvenstvena odigrana na stadionu Crvene zvezde. Partizan će želeti da pokaže da ovo što su pokazali i u subotu i u derbiju odigranom u martu nije bilo slučajno, a na Zvezdi je da potvrdi da je mnogo bolja. Bez obzira na sve, ambicije jednih i drugih, očekujem mnogo strpljiviji pristup i značajno manje otvorenu igru i Zvezde i Partizana.

Uveren je Tešović da su crno i crveno-beli na sličnom nivou.

- Ta razlika i ne postoji iako su stalno najave drugačije. Ako Partizan bude igrao odlučno i samouvereno, a nema razloga da bude drugačije, može da se nada prolasku u finale Kupa i borbi za trofej - optimista je nekadašnji vezista kluba iz Humske.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)