JOŠ SE NIŠTA NE ZNA: Austrijanci se nadaju da će sa Rangnikom na EURO

Novosti online

25. 04. 2024. u 19:12

Sportski direktor Fudbalskog saveza Austrije (OFB) Peter Šotel izjavio je da očekuje da Ralf Rangnik predvodi nacionalni tim ove zemlje na predstojećem Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

ЈОШ СЕ НИШТА НЕ ЗНА: Аустријанци се надају да ће са Рангником на ЕУРО

foto: AP

Rangnik je pre nekoliko dana potvrdio da je dobio ponudu da na kraju sezone postane trener Bajerna. On ima ugovor sa OFB do juna 2026. godine.

  - Rangnik je u sredu obavestio mene i predsednika OFB-a Klausa Miterdorfera o ponudi Bajerna. Ako se klub kao što je Bajern zainteresuje, razumljivo je da razmišljate o interesu ovog kluba - rekao je Šotel za austrijsku televiziju ORF.

Aktuelni trener Bajerna Tomas Tuhel napustiće klub iz Minhena na kraju sezone.

Šotel je rekao da OFB očekuje da Rangnik predvodi Austriju na EP.

  - Pozvali smo Rangnika da donese pravovremenu odluku o svojoj budućnosti u roku od 'jedne do dve nedelje'. Blizu smo početka EP gde imamo velike ciljeve. Naravno, dobiće i rok od Bajerna, jer i oni žele da budu informisani - izjavio je Šotel.

Rangnik je selekciju Austrije preuzeo 2022. godine, a ranije je, između ostalih, trenirao Mančester junajted, Lajpcig, Šalke, Hofenhajm, Hanover i Štutgart.

 - Održavali smo odnos pun poverenja tokom protekle dve godine. Nastavićemo tako. Razgovaraćemo o narednim koracima kada Rangnik donese konačnu odluku - dodao je Šotel.

EP će biti održano od 14. juna do 14. jula u Nemačkoj, a Austrija će igrati u grupi D sa Poljskom, Holandijom i Francuskom.

BONUS VIDEO: GOL ZA GOLOM NA DERBIJU: Olajinka primio loptu na grudi, pa poslao projektil u mrežu Partizana

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona