ISTORIJSKA BLAMAŽA: Mančester junajted je ponižen! (VIDEO)

Novosti online

06. 05. 2024. u 22:59

Mančester junajted je nastavio da posrće, a ovoga puta je u Premijer ligi deklasiran od Kristal Palasa koji je tek 14. na tabeli - nekadaši šampion Evrope je izgubio sa više nego ubedljivih 4:0 (2:0) u 36. kolu prvenstva.

ИСТОРИЈСКА БЛАМАЖА: Манчестер јунајтед је понижен! (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Junajtedov trener Ten Hag se pred meč jadao kako, zbog povreda engleskog reprezentativca Harija Megvajera i kapitena Bruna Fernandeša, čak 63. put u ovoj sezoni ne može da ubaci u igru fudbalera kog želi, ali ono što su momci koje jeste poslao na teren londonskog "Selhurst parka" uradili - ući će u istoriju slavnog kluba.

Najpre, Mančester junajted je osnovan pre 122 godine, Kristal Palas pre 119, a tek ovog ponedeljka uveče se prvi put desilo da je Palas oba puta u sezoni pobedio ekupu Junajteda.

To, naravno, nije najgora stvar koja se Ten Hagovoj ekipi desila...

Poraz na ovom gostovanju bio je njen 13. ovosezonski izgubljeni meč u Premijer ligi, što je novi negativni klupski rekord.

A ni to nije sve.

U ligi i kupu, Junajted je od letos na 48 utakmica primio 81 gol, čime je nadmašio svoju "crnu sezonu" 1977/1978, kada je loptu iz sopstvene mreže vadio 80 puta.

Pritom, broj primljenih golova (prosečno 1,69 po meču) je najgori u istoriji giganta iz Mančestera još od sezone 1962/1963.

Trenutno, uz tri utakmice do kraja prvenstva, Junajtedova gol-razlika je 52:55 u Premijer ligi, dakle negativna, a poslednji put se to klubu sa "Old Traforda" desilo u sezoni 1989/1990. Tada je bio lošije plasiran (trenutno osmi, a 1990. trinaesti), ali je pomenutu sezonu završio uz osvojeni evropski trofej, Kup pobednika Kupova.

A što se tiče bolne lekcije na "Selhurst parku", nju je 22-godišnji Francuz Mišel Olise najavio odličnim driblingom i pogotkom za 1:0 u 12. minutu (VIDEO).

Na 2:0 povisio je Mateta u 40. minutu, prošavši pokraj Džonija Evansa kao pored nekog deteta (VIDEO).

Nedugo nakon početka drugog poluvremena, gol za 3:0 dao je Mičel posle tropoteznog mata (VIDEO),  a konačnih 4:0 postavio je junak Olise, nakon katastrofalne igre Junajteda a onda i pravog projektila (VIDEO).

Tabela Premijer lige

Uz meč više od najbližeg pratioca, Arsenal je prvi sa 83 boda, a tik iza njega, sa bodom manje (i pomenutom utakmicom manje) je Mančester siti. Trećeplasirani Liverpul je posle tri kiksa u poslednjih pet prvenstvenih utakmica već "zaboravio" na titulu - ima 78 bodova, a poput londonskih "tobdžija" ostalo mu je da odigra još dve utakmice (Sitiju tri). 

Iza Crvenih su Aston Vila sa 67 bodova, Totenhem sa 60, Njukasl sa 56, te Čelsi i Mančester sa po 54, kao i ostatak konkurencije.


Kristal Palas je u donjem delu "zlatne sredine", 14. sa 43 boda, ali bezbedan što se tiče ispadanja u niži rang. Ka njemu "streme" već otpisani Šefild junajted (poslednji sa 16 bodova), Barnli sa 24 i Luton sa 26, dok je tik iznad crte Notingem sa 29.

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije