"KRALJ" NA RANJENOG LAVA: Real i Bajern spremni za novi spektakl u revanšu Lige šampiona

Z. Ćorović

08. 05. 2024. u 09:07

NOVI klasik fudbalskih titana u trci za evropskom krunom. Najtrofejniji klub u Evropi će u 21 čas ugostiti najbolju nemačku ekipu u revanšu polufinala Lige šampiona. Kada igraju Real i Bajern navijači na "poslužavniku" dobijaju vrhunski i poseban doživljaj.

КРАЉ НА РАЊЕНОГ ЛАВА: Реал и Бајерн спремни за нови спектакл у реваншу Лиге шампиона

Foto: Profimedia

Tako je bilo prošle nedelje u Minhenu, kada je viđen remi sa četiri pogotka (2:2), pa se obe ekipe nadaju da imaju realne šanse da se plasiraju u veliko finale, 1. juna na "Vembliju". Apsolutni rekoreder Real je po prognozama najbliži tronu i 15. peharu, pogotovo posle nedavne eliminacije Mančester sitija, aktuelnog vladara. Ipak, Madriđani znaju da je uloga favorita nezahvalna kada naspram sebe imaju šestostrukog prvaka Starog kontinenta.

- Mnogo poštujemo Bajern, koji je po mnogo čemu sličan Realu - sa uvažavanjem priča o rivalu Karlo Ančeloti, trener "kralja". - Bili su bolji u prvom meču i zato znamo da nas u revanšu čeka paklen zadatak. Naravno, uvek sa puno samopouzdanja ulazimo u svaki meč, jer smo mi Real Madrid. Imamo najbolji tim, već smo ostvarili odlične rezultate ove sezone. Želimo tako da nastavimo, jer imamo priliku da odigramo još jedno veliko finale.

Ančeloti je na poslednjoj konferenciji za štampu istakao da Lunjin ostaje na golu, iako se Kurtoa oporavio i branio na poslednjem meču sa Kadizom u prvenstvu. Za Madriđane je mnogo važno da se posle suspenzije u tim vraća iskusni desni bek Dani Karvahal. U Minhenu je na njegovoj poziciji prinudno igrao Lukas Vaskez, što nije bilo dobro rešenje, jer je skrivio penal.

- Veoma sam ponosan na to što sam do sada odigrao veliki broj važnih utakmica za Real, a večeras nas čeka još jedna takva. Nadam se da će biti sjajno. Da li smo zabrinuti? Postoji uzbuđenje, jer smo igrali sjajne utakmice i znamo da možemo da osvojimo još jednu Ligu šampiona. Sanjamo 15. titulu - istakao je Karvahal.

Za razliki od domaćina, kome su cvetale ruže na najvažnijim frontovima, Bajernu kao ranjenom lavu samo podvig u Madridu i prolazak u finale može da spasi turobnu sezonu. U suprotnom, desiće se prvi put od 2012. godine da ostane bez ijednog trofeja.

- Mislim da su i dalje šanse 50-50, što znači da imamo i te kako čemu da se nadamo. U prvom meču smo pokazali snagu i kvalitet, očekujem da ćemo i u Madridu odigrati na najvišem nivou - rekao je trener Bavaraca Tomas Tuhel, kome se sigurno ne piše dobro ukoliko izađe poražen i iz ovog okršaja. n

Real vodi 12:11

U EVROPSKIM dvobojima dva velikana uvek je bilo neizvesno i trenutno je 12:11 u pobedama za Real, uz četiri remija i gol razliku 43:41. Statistika kaže i da su "kraljevi" neporaženi u poslednjih pet utakmica sa Bavarcima (3 trijumfa i dva remija).


 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UŽAS: Košarkaš Zvezde krvavog lica, udario ga igrač Partizana?!