FUDBALSKA LUDNICA KAKVA SE NE PAMTI: Evo ko je drugi finalista Lige šampiona! Gubili do 88. minuta, prošli u finale (VIDEO)

Novosti online

08. 05. 2024. u 23:01

Liga šampiona teško da je mogla da bude dramatičnija...

ФУДБАЛСКА ЛУДНИЦА КАКВА СЕ НЕ ПАМТИ: Ево ко је други финалиста Лиге шампиона! Губили до 88. минута, прошли у финале (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Nakon što je posle nestvarnog revanša Borusija iz Dortmunda izbacila Pari Sen Žermen, u finalu joj se pridružio Real Madrid.

Bajern iz Minhena je usred Madrida vodio protiv Reala sa 0:1 do 88. minutu, da bi potom izgubio sa 2:1 i, usled 2:2 u prvom meču, španski tim je prošao u završnu borbu za čuveni "ušati" pehar.

Prvi gol na stadionu "Santjago Bernabeu" postigao je Alfonso Dejvis u 68. minutu, a kada je isti igrač zatresao potom i sopstvenu mrežu - radost Madriđana nije dugo potrajala, jer je zbog jednog drugog događaja taj autogol poništen. Ipak, slavilo se u Madridu i te kako, jer je rezervista Hoselu svojim pogocima u 88. i 91. minutu doneo preokret, time i finale Realu.

A veliko finale Lige šampiona biće održano 1. juna 2024. na novom londonskom "Vembliju". 

Kako je Real pobedio Bajern u "čudu od utakmice"?

Burno je bilo od samog početka revanša. Već u 7. minutu "kraljevski klub" je tražio penal, smatrajući da je Džud Belingem fauliran u kaznenom prostoru Bavaraca, zatim je Hari Kejn za malo zakasnio na jedan centaršut kojim je Bajern mogao da povede, a onda je Real umalo poveo kada je u 14. minutu Vinisijus Žunior uzdrmao stativu gola Bajerna, a na odbitak natrčao Rodrigo, kome je Manuel Nojer odbranio taj zicer.

Nedugo zatim goste je zadesio peh i, činilo se zatim, do 88. minuta, bilo je to presudno za njihov već viđeni uspeh.

Povredio se, naime, Serž Gnabri, pa je već u prvom poluvremenu Dejvis dobio priliku da zaigra iako to uopšte nije bilo u planu. A ispostavilo se - upravo je, zbog povrede saigrača, na teren ušao momak koji je i dao gol Realu...

No, do tada je bilo još "sto čudesa" u Madridu. Recimo, Andrij Lunjin, golman Reala, čudesno je odbranio šut Harija Kejna, a Lunjinov kolega Nojer mu se revanširao novom bravurom, i to sprečivši Rodriga da donese prednost madridskom gigantu u 40. minutu.

A nakon što je Real "dodao gas" početkom drugog poluvremena, uzvratio je Dejvis. Prvo šansom, a onda izvrsnim solo-prodorom i atraktivnim golom kojim je doneo prednost Bajernu u 68. minutu (VIDEO).

Bajernov Alfonso Dejvis slavi gol koji je dao Realu u Madridu, ali... FOTO: Tanjug/AP

Zatresao je on potom i svoju, tj. mrežu minhenskog kluba, i to slučajno, no sreću je imao u tome što je dosuđen ofanzivni faul (VIDEO), međutim... Sreća nije dugo bila na strani Bavaraca.

Hoselu, rezervista Madriđana koji je u 81. minutu ušao umesto Valverdea, postao je heroj Reala.

Najpre je poravnao rezultat na 1:1 u 88. minutu (VIDEO) kada je Nojer nespretno "predao" rivalu loptu posle šuta Vinisijusa pravo pred "džokera" Reala, a onda...

U prvom minutu sudijske nadoknade, Rudigerovo dodavanje sproveo je u mrežu. Isprva je dosuđen ofsajd, no VAR-provera je preinačila odluku: Hoselu jeste dao i drugi gol (VIDEO), a Real Madrid jeste prošao u svoje novo finale.

I to čak 18. u klupskoj istoriji, a šesto za Real u poslednjih 11 godina.

Borusiji se sigurno neće svideti podatak da je gigant iz Madrida osam prethodnih učesšća u finalima Lige šampione - završavao proslavama zbog osvojenih titula ((998, 2000, 2002, 2014, 2016, 2017, 2018, i 2022. godine).

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVI SNIMAK IZ ARENE: Evo šta se desilo kada su se u hodniku sreli Naneli i Lazarević (VIDEO)