"BILI SMO BLIZU CILJA, SUDIJA JE PRIZNAO GREŠKU": Tuhel podigao prašinu posle meča

Novosti online

09. 05. 2024. u 10:45

Fudbaleri Reala u Madridu su pobedili ekipu Bajern rezultatom 2:1 u revanš meču polufinala Lige šampiona. Madridski klub je izborio plasman u finale Lige šampiona, pošto je u prvoj utakmici polufinala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja odigranoj prošle nedelje u Minhenu bilo 2:2.

БИЛИ СМО БЛИЗУ ЦИЉА, СУДИЈА ЈЕ ПРИЗНАО ГРЕШКУ: Тухел подигао прашину после меча

FOTO: Tanjug/AP

Trener fudbalera Bajerna Tomas Tuhel okrivio je sudije za eliminaciju minhenskog kluba u polufinalu Lige šampiona i istakao da su se poljski arbitri po završetku meča sa Realom izvinili njegovom tima.

U Bajernu tvrde da su poljske sudije na čelu sa glavnim arbitrom Šimonom Marčinjakom oštetile nemački klub.

Фудбалер Бајерна Матајс де Лихт је у 13. минуту надокнаде времена постигао гол, али је пре шута помоћни судија подигао заставицу.

FOTO: Tanjug/AP

Marčinjak je potom poništio gol zbog ofsajda. Usledili su protesti fudbalera i trenera Bajerna, ali promene odluke nije bilo.

- Katastrofa! Apsolutna katastrofa. Sudije su kod drugog gola Reala pustile da se akcija nastavi. Takva su pravila, igra mora da se nastavi. Prvi je grešku napravio pomoćni, a onda i glavni sudija. Jasno je da se radi o povredi pravila igre - rekao je Tuhel.

Bajern je vodio 1:0 do 88. minuta, ali je potom fudbaler Reala Hoselu postigao dva gola i odveo je Real u finale LŠ.

- Bili smo jako blizu cilja, ali smo u 88. minutu primili gol posle velike greške do tada našeg najboljeg igrača (Manuela Nojera), koji nas je spasavao tokom cele utakmice. Takva greška menja tok igre. Šta mislim o Bernabeuu? Recimo da na sudije ima efekat - rekao je Tuhel.

On se još jednom osvrnuo na poništeni gol De Lihta.

- Postigli smo i gol za produžetak, ali nas je dotukla katastrofalna odluka sudija. Zbog toga se osećamo kao da smo izdani, ali moramo da čestitamo rivalu na pobedi. Sudija nam se izvinio posle utakmice, ali to nam ništa ne pomaže. U ovako važnoj utakmici doneti jednu takvu odluku, koja je protiv svih pravila. Katastrofa, ali nažalost tako je - rekao je Tuhel.

De Liht tvrdi da mu se pomoćni sudija izvinio po završetku meča.

- Ovo je sramota. Pomoćni sudija mi se izvinio posle utakmice i rekao da je pogrešio, ali nemam ništa od toga. Nisam osoba koja će da krivi sudiju za poraz, ali pravila su pravila. Akcija je po pravilu trebala da bude nastavljena. Napravljena je velika greška i to je sramota - istakao je De Liht.

Real će u finalu Lige šampiona igrati protiv Borusije iz Dortmunda.

BONUS VIDEO "ISTINA JE..." Reakcija Vladana Milojevića nakon remija na meču Vojvodina - Zvezda

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)