IZ INATA UŠLI U ELITU: Junajted pobedom protiv Lestera došao do Lige šampiona

N. Iljukić

27. 07. 2020. u 19:28

KAKO je sezona počela i kako je izgledalo oko Nove godine, činilo se da će je Mančester junajted pamtiti po lošim stvarima.

ИЗ ИНАТА УШЛИ У ЕЛИТУ: Јунајтед победом против Лестера дошао до Лиге шампиона

Foto: Tanjug/Carl Recine/Pool via AP

Titula je otišla konačno u ruke Liverpulu, a na "Old Trafordu" su se, ipak, zadovoljili trećim mestom i direktnim plasmanom u Ligu šampiona. Isti broj bodova (66), ali bolja gol razlika, doveo je "crvene đavole" na ovu poziciju i mesto u evropskoj eliti.

To je korak više u odnosu na prošlu sezonu kada je Junajted bio u Ligi Evrope u grupi sa Partizanom.

Kritičari Mančester junajteda su bili sve tiši kako se sezona bližila kraju, a potpuno su ućutkani u nedelju po podne, kada je tim Olea Gunara Solskjera u meču od 50 miliona funti, kako su ga nazvali tvrdi materijalisti, pobedio na gostovanju Lester (2:0) i preko direktnog rivala obezbedio učešće u Ligi šampiona.

Zamenik kapitena Srbije Nemanja Matić skoro da je podelio sudbinu svog tima u ovoj sezoni. Prvo se dugo mučio sa povredom, pa je dugo bio u nemilosti norveškog trenera i nekadašnje igračke zvezde Junajteda, da bi se konačno izborio za mesto u veznom redu i potvrdio svoju klasu.

Kao potvrda svega stigla je vest od pre tri nedelje, kada je Matić produžio ugovor sa Mančesterom do 2023. godine.

Ispostavilo se da je ovaj slavni klub tako iz čistog inata dokazao koliko može, čak i bez pomoći svojih navijača poslednjih meseci, pošto su i u Engleskoj tribine bile sablasno prazne zbog virusa korona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)