NATHO DOVODI GOLASU: Partizan uzima novog Izraelca, glavnu reč ima Bibras

M. Blažić

30. 07. 2020. u 20:55

PRVI Izraelac u istoriji Partizana je ekspresno osvojio navijače i pokazao da je pravo pojačanje, a ovog leta bi crno-belu opremu mogao da zaduži još jedan.

НАТХО ДОВОДИ ГОЛАСУ: Партизан узима новог Израелца, главну реч има Бибрас

Ejal Golasa Foto EPA

Bibras Natho je prošlog leta stigao u klub iz Humske na preporuku Zorana Bambija Tošića, a iskusni Izraelac bi po sličnom principu ovog leta mogao da "otvori vrata" zemljaku Ejalu Golasi (28).

U Partizanu su više puta tokom leta ponavljali da je angažovanjem Frenka Makija Banjaka obavljen veliki deo posla, odnosno da će naredni dolasci u klub biti uslovljeni odlascima iz Humske. Ono što bi trenera Miloševića i čelnike kluba moglo da skrene sa tog kursa je činjenica da je Golasa odnedavno slobodan igrač. Imajući u vidu zadovoljstvo Bibrasa Natha posle prve godine provedene u Partizanu i Beogradu, nema sumnje da je veći deo oko ubeđivanja Golase da dođe u Srbiju već obavljen.

Iskusni vezista se najbolje snalazi na poziciji centralnog veznog igrača i poput svog zemljaka do sada nije mnogo lutao tokom karijere. Iskusni, 28-godišnji fudbaler je u prethodnih 12 godina nosio dresove samo tri kluba - Makabija iz Haife, PAOK i Makabija iz Tel Aviva. Upravo u Tel Avivu mu je na kraju sezone istekao ugovor, a kako nije došlo do produženja saradnje, Golasa je posle četiri godine, tokom kojih je odigrao 63 utakmice, napustio Makabi.

Interesantno je da je reprezentativac Izraela još u februaru 2010. dogovorio saradnju sa Laciom na četiri i po godine. Ono što je predstavljalo problem u celoj priči je to što je parafirao predugovor sa Rimljanima bez znanja svog tadašnjeg kluba - Makabija iz Haife. Po povratku u Izrael je suspendovan, sve posle toga više nije bilo ni izbliza kao pre dogovora sa Rimljanima, pa je Golasa 2014. otišao u PAOK.

Odatle je posle dve godine i 35 odigranih utakmica stigao u Makabi iz Tel Aviva, gde je tokom četiri godine bio jedan od važnijih igrača. Golasa je 11 puta nosio dres reprezentacije Izraela, a pre ulaska u A tim prošao je sve mlađe reprezentativne selekcije ove zemlje. Izraelac je u ovom trenutku prilično realna opcija za crno-bele, ostaje da se vidi da li će se pronaći mesto za njega u popunjenom rosteru Partizana. Problem bi mogla da predstavlja i činjenica da je kvota inostranih fudbalera, takođe, popunjena...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ GLEDA BRUKU I NE VERUJE: Kakav skandal na Rolan Garosu! Da je Srbin to uradio, već bi leteo kući (VIDEO)