MILOŠEVIĆ NUDIO OSTAVKU: Vučelić o treneru, pojačanjima, početku sezone...

M. Blažić

06. 08. 2020. u 20:05

TEŽAK poraz, teške reči, pa prespavana noć i nešto lakša retorika, razmišljanja, uz poverenje treneru Miloševiću da nastavi sa poslom na klupi Partizana.

МИЛОШЕВИЋ НУДИО ОСТАВКУ: Вучелић о тренеру, појачањима, почетку сезоне...

Foto: M. Vukadinović

Očaj i bes provejavali su kroz svaku Savinu izgovorenu reč posle blamaže njegovog tima u Novom Pazaru, najavio je indirektno čak i odlazak, pa je dan u Humskoj bio posvećen analizama sa najviše instance (Odbor za hitna pitanja), a zatim i razgovoru čelnika kluba sa Savom Miloševićem i njegovim stručnim štabom.

Epilog višečasovnih razgovora su da rezignirani šef struke nastavlja sa radom, uz jasan plan da već od nedeljnog meča sa Javorom napravi brojne izmene u timu. Na osnovu viđenog pre dva dana u Novom Pazaru, nije teško pretpostaviti da će najveće promene pretrpeti poslednja linija tima.

- Neću nigde da bežim, biće vremena za priču - poručio je kratko Savo Milošević po završetku sastanka, odlazeći sa stadiona.

TEŠKO PREŽIVLjAVANjE

NE krije Vučelić da uz mnogo problema izlazi na kraj sa kiksevima ekipe.
- Teško preživljavam sve utakmice, a ovu sam doživeo posebno teško. Mislim na obe. I onu u Kruševcu, ali ovo sa Novim Pazarom je, nadam se, neponovljivo - jasan je predsednik crno-belih.

Predsednik Partizana Milorad Vučelić je stao pred sedmu silu i preneo deo razmišljanja o delikatnom trenutku posle poraza u drugom prvenstvenom kolu.

- Verujem da se ovo više neće dešavati. Preispitali smo sve, videli ste utakmicu, razgovarali smo dugo i podrobno, doneli nekoliko rešenja i nadam se da će izaći na dobro.

Neposredno posle poraza u Novom Pazaru Milošević je u delu izlaganja rekao "ako nastavim..." Da ne bi bilo raznih interpretacija, prvi čovek kluba je otkrio da li je bilo konkretne priče o odlasku Miloševića sa klupe.

- Pa, Sava nudi... Sava postavlja svoju odgovornost, naravno, što je i logično, ali mi nismo hteli da razgovaramo o njegovoj ostavci. Ponudili smo da razgovaramo, došao je kasnije ceo stručni štab. Bila bi ishitrena odluka da se sad nešto dešava pred ono što nas čeka. Posebno zbog rezultata koje smo ostvarili dosad.

Jasno je svima u taboru srpskog vicešampiona da je ekipa upala u svojevrsnu letargiju na početku sezone.

- Očigledno, vidljiv je krizni period, postoji mnogo elemenata za to, stručni štab je pozvaniji da kaže koje su to mane. Neke od posledica će se videti, a nadam se da ćemo utisak, igru i realizaciju postaviti na bolji način. I da je ovo, nadam se i uveren sam, incident.

"UKLETI" PAZAR

MALO je ekipa u srpskom fudbalu koje mogu da se pohvale pozitivnim učinkom sa Partizanom na domaćem terenu. I kada su crno-beli dominirali u ovdašnjem fudbalu i sada kada tri godine uzastopno gledaju u leđa večitom rivalu, Novi Pazar je predstavljao ozbiljnu enigmu za klub iz Humske. Od 2011, kada su Pazarci prvi put ušli u elitu, crno-beli su tamo gostovali u sedam navrata i slavili samo jednom, pre tri godine. Dva puta je pobedio domaćin, dok su četiri meča završena nerešenim ishodom.

Kao logično pitanje, s obzirom na viđeno u prvih 180 minuta, nameće se ojačanje igračkog kadra.

- Pojačanja će biti, ali za ovakve utakmice nisu problem pojačanja. Problem je da ne bude taj stepen indolencije, neodgovornosti, nonšalancije, da ljudi misle će samo od sebe pasti i da je taj kvalitet toliki da je svako od njih Mesi ili Bekenbauer ili Silva... Nego da se spuste na zemlju i da znaju da kvalitet nije toliki da, ako se ne igra punim angažmanom, ne može doći do izražaja. Ni u jednoj varijanti, kamoli kad niko od tih igrača nije tako veliki. Nije ni mali, naravno, neću da ih potcenujem, ali je koncentracija potrebna u svakom poslu. Ne samo u fudbalu. Bez koncentracije nema ozbiljnih rezultata - zaključio je Vučelić.

POPOVIĆ NA VETROMETINI

MLADI golman Partizana Aleksandar Popović nije mnogo pokazao u prva dva kola, vadio je loptu iz mreže čak četiri puta, a najbolji pokazatelj vetrometine na kojoj se nalazio je statistika sa mečeva u Kruševcu i Novom Pazaru. Ka njegovom golu je upućeno čak 16 udaraca, od čega je čak deset delo fudbalera Novog Pazara. Da sve bude još pogubnije po Partizan, Pazarci su u ligu ušli administrativnim putem i pravili su ekipu za elitni rang u hodu, bez vremena za uigravanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade