DA BUDEMO BAJERNOV KAMENČIĆ U CIPELI: Olimpik iz Liona se iz potaje nada čudu u Lisabonu

POSLE istorijskog uspeha koji je sinoć postigao PSŽ, još jedan francuski klub nada se večeras plasmanu u finale Lige šampiona.

ДА БУДЕМО БАЈЕРНОВ KАМЕНЧИЋ У ЦИПЕЛИ: Олимпик из Лиона се из потаје нада чуду у Лисабону

Foto: AP

Zadatak Olimpika iz Liona biće, međutim, mnogo teži, imajući u vidu ime protivnika, Bajerna iz Minhena, jedinog neporaženog u dosadašnjem toku takmičenja, koji je u četvrtfinalu ponizio Mesijevu Barselonu sa 8:2.

Olimpik je apsolutni autsajder u ovom meču, ali se u Lionu nadaju da mogu da naprave još jedno iznenađenje, posle sukcesivnih eliminacija dve takođe velike evropske fudbalske institucije, Juventusa iz Torina i Mančester sitija.

- Sada drugi počinju sebi da postavljaju pitanja. Nekada je dovoljan kamenčić u cipeli da vas spreči da se popnete na vrh. Nadam se da ćemo mi biti taj kamenčić za Bajern – poručio je pred večerašnji meč trener Olimpika Rudi Garsija.

Iznenađenju se nada i stotinak navijača iz grada na obalama Rone i Saone, koji su

otputovali u Lisabon. Za njih je ovo što je njihov tim do sada postigao već veliki uspeh i sve ostalo bilo bi pravi bonus.

Evenutalna pobeda protiv "fudbalske logike" bila bi sinonim i za neviđeni uspeh francuskog fudbala, sa dva tima u finalu. Ipak, u to malo ko veruje čak i u Francuskoj. Navijači PSŽ se bar nadaju da će Lion, ako ništa drugo, dobro izmučiti Bajern i iscrpeti deo snage njegovim igračima pred veliko finale u nedelju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GRCI, BIVŠA BRAĆO, OVO VAM NEĆEMO OPROSTITI: Nemanja Matić, besan zbog Kosova, poslao brutalnu poruku lažnim prijateljima