KO ĆE NA KLUPU HOLANDIJE: Igrači bi Ten Katea, ponuđen sjajni Italijan

Novosti online

06. 09. 2020. u 19:21

FUDBALSKA reprezentacija Holandije je ostala bez trenera nakon što je Ronald Kuman preuzeo Barselonu.

КО ЋЕ НА КЛУПУ ХОЛАНДИЈЕ: Играчи би Тен Катеа, понуђен сјајни Италијан

Foto: EPA-EFE/Jose Manuel Vidal

"Lale" užurbano rade na pronalasku njegove zamene. Virdžil van Dajk, Kevin Strotman, Rajan Babel, Matijs de Liht i Dejli Blind su jednoglasno glasali da novi selektor bude Hat Ten Kate.

Ipak, ako je verovati "Skaj Sportu" trener Holandije bi moga da bude Masimilijano Alegri.

Navodi se da italijanski stručnjak još uvek odoleva ovoj primamljivoj ponudi, jer nakon godinu dana pauze želi ponovo da radi u klupskom fudbalu.

Pominjao se kao alternativa u Interu u slučaju da Antonio Konte ode, ali pošto nije došlo do promene na klupi "neroazura" opcija da Alegri dođe na "Đuzepe Meacu" je propala.

On je šest puta osvajao Seriju A. Jednom je to uradio sa Milanom i pet puta sa Juventusom. Sa klubom iz Torina je i dva puta igrao finale Lige šampiona (2015 i 2017). Do sada u karijeri nikada nije imao priliku da vodi neku reprezentaciju.

Po odlasku Kumana funkciju vršioca dužnosti u selekciji Holandije obavlja Dvajt Lodeveges, koji je godinama prvi saradnik Ten Kateu.

Ostaje da se vidi da li će iskusni stručnjak prvi put sesti na klupu "lala". Holandija će u ponedeljak od 20.45 ugostiti Italiju na "Johan Krojf Areni" u okviru elitne grupe Lige nacija.

(Mocartsport)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju