TIP U NOVOM BROJU: Autsajderi drmaju u najjačim ligama

Novosti online

02. 10. 2020. u 10:00

POGLED na čelne pozicije tabela u najboljim evropskim ligama na početku sezone verovatno je drugačiji od onoga na šta su kladioci i ljubitelji fudbala navikli.

ТИП У НОВОМ БРОЈУ: Аутсајдери дрмају у најјачим лигама

Foto: Tip

Na tome, najviše mogu da se zahvale dobroj formi i furioznom startu, inače osrednjih ekipa poput Lestera, Evertona, Hofenhejma, Napolija, i čak i da se prvi mačići u vodu bacaju, teško je ostati imun na odlične partije pružene u uvodnim susretima.

To se pre svega odnosi na liverpulske "karamele", koje pod vođstvom Karla Anćelotija zasada blistaju, imaju tri od tri na početku prvenstva i dele prvo mesto u Premijer ligi na pogon Hamesa Rodrigeza i Dominika Kalverta Luina, koji je je pet puta pogađao u metu. Lidersku poziciju, dele sa "lisicama" iz Lestera, koje su u prošlom kolu deklasirale Mančester siti, vođeni maestralnim Džejmijem Vardijem, koji je poput vina, star i poboljšava se. Lester je u tri kola postigao 12 golova, a za vikend ih očekuje duel sa Vest Hemom, ekipom koju ne krasi defanzivna čvrstina, a slično je i sa Evertonom, koji na "Gudisonu" dočekuje Brajton.

Kada smo već u Engleskoj, ne smemo da propustimo i da pomenemo Reding, koji sa klupe maestralno vodi naš trener Veljko Paunović, i trenutno je bez poraza u Čempionšipu. Uz, to za vikend sve ljubitelje drugoligaškog takmičenja na Ostrvu očekuje poslastica, pošto će Reding igrati protiv Votforda, čiji je trener Vladimir Ivić.

Iznenađujuće dobre rezultate na početku sezone beleži Ren u Francuskoj, i posle uvodnog remija, nanizao je četiri pobede i sedi na vrhu tabele. Za vikend ga čeka Rems, ekipa sa jednim bodom iz pet kola.

Ni Nemačka nije izuzetak u kategoriji neočekivanih lidera, pošto se sa dve pobede na prvom mestu Bundeslige nalazi Hofenhajm. Na tom mestu je najviše zahvaljujući prošlonedeljnom "torpediranju" evropskog prvaka Bajern iz Minhena (4:1),

U Italiji možda i najmanje neočekivan raspored na tabeli, pošto je slab start ostalih i preskakanje prvog kola Lacija, Atalante i Intera, iskoristio Napoli. Ekipa Đenara Gatuza u prva dva susreta nije primila gol, a postigla je osam.

STREDA BEZ PREMCA U SLOVAČKOJ

Posle osam kola blago iznenađenje je napravila Dunajska Streda u slovačkom prvenstvu. Tim koji je zbog mađarskog uticaja, pandan našem TSC, zasada nema poraz, i iza sebe je ostavio Slovan i Žilinu, koji su proteklih sezona imali više uspeha.

RASPORED OVOG VIKENDA

subota

EVERTON - Brajton

Ajntraht - HOFENHAJM

nedelja

LESTER - Vest Hem

REN - Rems

Juventus - NAPOLI


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

NA SAMO OKO 2 SATA LETA OD VAS: Nikad povoljnije letovanje na afričkom Mediteranu!