BIVŠI FUDBALSKI SUDIJA RAKA ĐUROVIĆ ZA "NOVOSTI": Sudija morao da "dosađuje" pre kornera

N. ILjUKIĆ

19. 10. 2020. u 22:12

GLAVNI sudija 163. večitog derbija je morao da bude konkretniji pre izvođenja Zvezdinog kornera koji je prethodio penalu i izjednačujućem golu.

БИВШИ ФУДБАЛСКИ СУДИЈА РАКА ЂУРОВИЋ ЗА НОВОСТИ: Судија морао да досађује пре корнера

FOTO: N. Paraušić

Ovo je za "Novosti" izjavio dugogodišnji srpski arbitar Rade Đurović, ekspert za suđenje i čovek koji je "milion" puta bio u istim ili sličnim situacijama tokom aktivne karijere.

- Preporuka sudijama je da pre izvođenja udaraca iz ugla i sličnih prekida budu uporni, skoro i dosadni kod igrača oba tima i da im nekoliko puta ponove da vide šta rade pre dolaska lopte u šesnaesterac. Navika svih fudbalera je da se "dave", vuku za dresove ili prave i grublje startove pre udarca iz ugla. Zato je obaveza glavnog arbitra da skrene pažnju i bude uporan - kaže Đurović.

SEĆANjE NA KRUŠEVAC

PODSETIO je Rade Đurović i na meč 1. kola Superlige Napredak - Partizan (1:3) koji je rešen sličnim penalom kao nedeljni derbi i kada je Zvezda prva počela rat saopštenjima za ovu napaćenu godinu.

- Još tada sam rekao da je sudija Grujić imao sve elemente da dosudi kazneni udarac, ali i da nisam bio siguran da li bi ga sudio da se desilo u šesnaestercu Partizana - kaže Đurović.

Kada je Miloš Jojić već napravio očigledan penal, Đurović je primetio još jedan važan detalj.

- Videlo se da je Jojić, pokupio gospodske manire iz Nemačke. Odmah je mirno prihvatio odluku i skoro da sam ubeđen da bilo koji drugi akter derbija ne bi reagovao kao Jojić. Nažalost, naše sudije imaju jednu lošu naviku, da pravdu dele shodno rezultatu na utakmici i jačini rivala. Zato mi se nekako čini da sudija ne bi svirao onaj penal za Zvezdu da je rezultat u tom momentu bio 0:0 - tvrdi Đurović.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

Novak Đoković je na antologijski način prošao u četvrtfinale Rolan Garosa, ali je dan kasnije morao da se povuče sa tog grend slem turnira. Ispostavilo se da je razlog veoma ozbiljan, iako je na mogućnost da se nešto tako desi - upravo Nole i upozorovao organizatore. Sada on plaća skupu cenu, ali... i čelnici tog grend slema "čupaju kosu". Evo i zašto.

08. 06. 2024. u 17:30

Komentari (0)

ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!