EVO ŠTA NAS UBIJA: Najpoznatiji jermenski fudbaler progovorio o Karabahu! (FOTO)

Novosti online

27. 10. 2020. u 11:35

NAJPOZNATIJI jermenski fudbaler i kapiten reprezentacije Jermenije Henrih Mihtarijan koji je igrao za Arsenal, Mančester junajted i Borusiju Dortmund, a trenutno nastupa za Romu, oglasio se povodom sukoba koji su se rasplamsali u Nagorno-Karabahu.

ЕВО ШТА НАС УБИЈА: Најпознатији јерменски фудбалер проговорио о Карабаху! (ФОТО)

Foto: EPA

- Vaša tišina nas ubija - napisao je Mihtarijan na Fejsbuku, uz fotografiju.

On je u heštegovima napisao: #Mir za Jermene, #Otvori Vaše oči, #Prestanite Govoriti,# Počnite Delovati# Arcah Jako #Jermenija Jako.

Borbe na kontakt liniji u Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

U Moskvi su 9. oktobra održani pregovori ministara spoljnih poslova Jermenije i Azerbejdžana koji su trajali više od deset sati i završeni usvajanjem sporazuma o prekidu vatre od podneva 10. oktobra u humanitarne svrhe radi razmene ratnih zarobljenika i drugih pritvorenih osoba i tela mrtvih. Međutim, istog dana strane su počele da se međusobno optužuju za kršenje primirja.

Drugi pokušaj organizovanja humanitarnog prekida vatre učinjen je u noći između 17. i 18. oktobra, ali već nekoliko sati nakon što je primirje stupilo na snagu, Jermenija i Azerbejdžan međusobno su počeli da se optužuju da ga druga strana nije ispoštovala.

Američki Stejt department objavio je u nedelju zajedničko saopštenje ministara spoljnih poslova Jermenije i Azerbejdžana, Zograba Mnacakanjana i Džejhuna Bajramova o humanitarnom primirju od 5 časova po srednjoevropskom vremenu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HRVATSKA BRUJI O SRBINU! Otac mu bio poznati srpski fudbaler, pa izvršio samoubistvo, a on sanja dres Dinama iz Zagreba