NEMCI IM NAPUNILI MREŽU DO VRHA: Belgijski predstavnik ne pamti krizu kao na početku sezone 2020/21

Đ. S.

30. 10. 2020. u 21:02

GENT je posle žreba predstavljen kao atraktivniji rival od Libereca, s kojim će se Crvena zvezda direktno "pobiti" za drugo mesto grupe L Lige Evrope, pošto je prvo već bilo "rezervisano" za Hofenhajm.

НЕМЦИ ИМ НАПУНИЛИ МРЕЖУ ДО ВРХА: Белгијски представник не памти кризу као на почетку сезоне 2020/21

Mohamadi (Gent) / Foto AP

Ipak, nedavni rezultati belgijskog kluba, kao i "petardiranje" Libereca koji je u prvom kolu dobio Gent (1:0), pokazatelj su da to baš i nije slučaj, i da bi reprizom izdanja protiv Čeha, srpski šampion narednog četvrtka mogao jednom nogom da zagazi u vode evropskog proleća.

Pre svega zato što Gent ima četiri uzastopna poraza, dva u prvenstvu, dva u LE. Onaj od Hofenhajma u četvrtak (1:4) i Serkl Briža pre dve nedelje (5:2) bili su poprilično ubedljivi, i pokazatelj su porozne odbrane. 

Jedan od glavnih razloga za tako slabe partije je i trenerska vrteška u belgijskom klubu, budući da ih sada vodi Vim de Veker, treći stručnjak od početka sezone. Prvo je Džesi Torp otišao u Genk u avgustu, da bi njegova zamena, Laslo Bolonji, izdržao samo tri meča. 

Što se tiče De Vekera, on je samo 2017. privremeno vodio Antverpen i jasno se vidi doza neiskustva, a tim se nalazi na 13. mestu u ligi.

Takođe, Gent je letos ostao bez glavnog igrača Džonatana Dejvida, koji je prodat Lilu za 32 miliona evra, ali taj novac nije uložen u adekvatne zamene. Najbolji strelac ove godine im je Ukrajinac Roman Jaremčuk (četiri gola), ujedno i najskuplji igrač (11 miliona po "Transfermarktu"). 

DE VEKER: NE KORISTIMO ŠANSE

PROMAŠEN penal u prvom poluvremenu, kao i bolja igra Hofenhajma u drugom, po rečima Vima de Vekera, trenera Genta, presudni su bili za ubedljiv poraz.

- Loše je što ne koristimo šanse, i evropski timovi to kažnjavaju - smatra De Veker.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)