MARADONA SAMOVOLJNO NAPUŠTA BOLNICU: Legendarni Argentinac sam svoj doktor

Beta

05. 11. 2020. u 20:52

LEGENDARNI argentinski fudbaler Dijego Maradona, koji je uspešno operisan zbog hematoma u glavi, mogao bi ubrzo da bude pušten iz bolnice, rekao je danas njegov lični lekar.

МАРАДОНА САМОВОЉНО НАПУШТА БОЛНИЦУ: Легендарни Аргентинац сам свој доктор

FOTO: EPA

- Ideja je da bude pod nadzorom još jedan dan, ali on već želi da izađe. Razgovarali smo sa drugim lekarima koji takođe smatraju da može da napusti bolnicu. Moja ideja je da ostane još jedan dan", rekao je novinarima Leopoldo Luke ispred klinike u Olivosu, na periferiji Buenos Ajresa.

- Prezadovoljni smo, može da hoda, može da razgovara sa mnom... Još je vrlo rano, ali njegov oporavak je odličan. Želi da izađe, pokušavamo da ga ubedimo da ostane zbog postoperativnih provera", dodao je on.

Maradona je imao subduralni hematom, odnosno nakupljanje krvi između membrane i mozga.

On je u ponedeljak hospitalizovan u La Plati, 60 kilometara južno od Buenos Ajresa, zbog dehidratacije i anemije. Pregledima je otkriven subduralni hematom nakon čega je prebačen u privatnu kliniku u Olivos.

Nakon operacije njegov lekar je rekao da nije bilo neuroloških komplikacija i pozdravio "zapanjujući" oporavak jednog od najboljih fudbalera svih vremena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni