U SUSRETU MEČU DECENIJE: Evo koliko će Srbija zaraditi ako se plasira na EP i ko deli pravdu na Marakani

Novosti online

10. 11. 2020. u 11:48

SRBIJA i Škotka u četvrtak od 20.45 igraju finale baraža na stadionu "Rajko Mitić" za odlazaka na Evropsko prvenstvo.

У СУСРЕТУ МЕЧУ ДЕЦЕНИЈЕ: Ево колико ће Србија зарадити ако се пласира на ЕП и ко дели правду на Маракани

Foto: N.Paraušić

Ako pobede Škotsku i plasiraju se na Evropsko prvenstvo, reprezentativci Srbije dobiće polovinu nagrade od 9,25 miliona evra, koju će UEFA isplatiti FSS .

Ali, kako bi dodatno motivisali izabranike Ljubiše Tumbakovića, čelnici FSS su im još pred polufinale baraža za Norveškom (2:1) obećali dodatne premije. Reč je o sumi od 500.000 evra, koju će proporcionalno minutima provedenim na terenu, "orlovi" podeliti između sebe, ali tek kad sruše i Škotsku.

Inače, Fudbalski savez Srbije dobiće od UEFA nagradu od 9,25 miliona evra ako se "orlovi" plasiraju na Evropsko prvenstvo, a polovinu tog novca podeliće između sebe igrači, stručni štab i zaposleni u administraciji, saznaje Informer. To znači da će kapiten Aleksandar Kolarov i drugovi dobiti na raspolaganje oko 4,6 miliona evra.

Pravdu na utakmici između Srbije i Škotske deliće Španac Antonio Mateu Laoz.

Arbitar iz Valensije spada u grupu najboljih sudija.Podsećanja radi, bio je sudija na meču Ukrajina – Srbija u Lavovu, kada je naš državni tim ponižen "petardom“ u mreži. 

Foto: N.Paraušić

 

Takođe, vodio je meč Crvena zvezda – Liverpul u Ligi ampiona, kada je srpski prvak ostvario najveću pobedu od 1991. godine (2:0).  Španac je i tda dobro odradio posao. 

Igrači koji su 2015. godine osvojili svetsku titulu na Novom Zelandu takođe pamte sudiju iz Valensije. Vodio meč Srbije i Mađarske u osmini finala Mundijalita, koji su "orlići" dobili sa 2:1. Tada su meč završili sa desetoricom, jer je pocrveneo Milan Gajić.

Antonio Mateu Laoz je vodio u karijeri 95 međunarodnih utakmica, što se tiče penala dosudio je 15:12 za domaćina, a broj crvenih kartona 9:6 za goste.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna