DIJEGO PROŠAO NAJTEŽI PERIOD U ŽIVOTU: Maradona pušten na kućno lečenje

V. N.

12. 11. 2020. u 20:18

JEDAN od najboljih fudbalera sveta svih vremena, Dijego Maradona (60), pušten je na kućno lečenje, posle osam dana provedenih u bolnici u Buenos Airesu.

ДИЈЕГО ПРОШАО НАЈТЕЖИ ПЕРИОД У ЖИВОТУ: Марадона пуштен на кућно лечење

FOTO: AP

Proslavljeni Argentinac se uspešno oporavio od hitne operacije na mozgu, a lokalne TV stanice emitovale su snimak kako osvajač Svetskog prvenstva 1986. godine u ambulantnim kolima napušta kliniku Olivos, uz prisustvo medija i fanova.

Maradonin advokat Matias Morla rekao je da će Dijego nastaviti da se leči od zavisnosti od alkohola. Očekuje se da će boraviti u kući u blizini ćerki Dalme i Đanine.

- Dobra stvar je to što je Dijego pribran, Dijego je čvrst.

- Prošao je možda i najteži trenutak u životu i mislim da je čudo što su pronašli krvarenje u mozgu, koje ga je moglo koštati života - istakao je Morla.

OPSADA Dijegov izlazak iz bolnice/FOTO: AP

Dijegov lični lekar, neurolog Leopoldo Luke, rekao je da čak i male količine konzumacije alkohola mogu imati negativne efekte u kombinaciji sa lekovima koji su Maradoni potrebni za oporavak. Nekadašnja zvezda Boke Juniorsa, Barselone i Napolija imala je problema sa zavisnošću i u prošlosti.

Maradona je prošle nedelje u početku primljen u drugu kliniku u La Plati sa znacima depresije, anemije i dehidracije, pre nego što je premešten u Olivos, kada je otkriven subduralni hematom. Doktor Luke izjavio je da je neka nesreća verovatno prouzrokovala hematom, ali da se Maradona nije sećao pada ili nezgoda.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)