KOSANOVIĆ OŠTAR PREMA "ORLOVIMA": Delovalo da ni mene ne bi pretrčali

Novosti online

13. 11. 2020. u 21:11

STVAR je krajnje jednostavna. Pritisak na ključne igrače. Pritisak na čoveka s loptom, udvajanje, plitak blok i konstantan presing.

КОСАНОВИЋ ОШТАР ПРЕМА ОРЛОВИМА: Деловало да ни мене не би претрчали

Foto: N.Paraušić

Ovako je danas, za "Novosti", počeo analizu penal poraza Srbije od Škotske (1:1, 4:5) iskusni fudbalski trener Milorad Kosanović (69).

Bez dlake na jeziku, ali sa debelim kreditom u karijeri da argumentovano priča o fudbalu, do srži je iskreno izdvojio razloge očajne igre Srbije u finalu baraža za EP, koje naša selekcija neće videti pune 24 godine. Na sve ovo "namestila" se nedavna prognoza Kosanovića baš za "Novosti" u kojoj je predvideo da Srbija neće ni videti "Evro" na leto sledeće godine. Ili, što bi juče rekli crnohumorni navijači: opet ćemo biti "kaučosi", ispred televizora.

- Imam toliko fudbalskog iskustva, da jednostavno nemam prava da me ponese patriotizam. Jednostavo sam video na meču sa Norveškom zašto smo mi igrali onako dobro, a Norvežani onako loše. Kao i što sam znao zašto će Škotska da bude onakva kakva je bila u Beogradu. U Norveškoj smo igrali protiv ekipe čije lopte idu do besvesti unazad. Nešto slično našoj igri. A protiv Škotske sa timom čija lopta ide samo unapred - dodaje Kosanović.

I ovde iskusni stručnjak, koji je u 28 godina dugoj karijeri vodio dve reprezentacije i 12 klubova, na "sitne rezance" secka domaću fudbalsku tragediju...

- Većina igrača Škotske igra fudbal u Engleskoj. Pored Nemačke, tamo se danas igra najlepši, najmoderniji i najbolji fudbal. Oni vrlo dobro znaju da je napad na loptu i konstantan pritisak nešto što u igri donosi rezultat. Mi smo u duelu sa Škotskom bili lako pročitana knjiga. Delovalo je kao da Tadić, Mitrović ili Sergej ne bi mogli ni mene da pretrče to veče. Videli ste svi da nam nisu dali da dišemo, da u značajnom delu meča nismo mogli centar da pređemo - slikovit je Kosanović.

Foto: N.Paraušić

 

Selektor Škotske Stiv Klark je posle utakmice priznao šta je crtao svojim igračima danima pre meča: oduzeti loštu Tadiću i "oterati" što dalje od gola Milinković-Savića i Mitrovića.

- Mitrović je opasan samo na deset metara od gola. Sergej samo u šesnaestercu, a naš Duća nešto može da uradi i izvan šesnaesterca. Sve ovo su Škoti dobro znali, danima pripremali i savršeno sproveli na terenu. Šteta je što naši nisu umeli da nađu rešenje za taktiku Škota - zaključio je Kosanović savršenu analizu i odjavu, za "Novosti".

SA TUMBAKOVIĆEM DO KRAJA

DEO srpskih medija već je smenio Ljubišu Tumbakovića, traži se odgovornost svih ljudi iz vrha FSS i najiskusnijih igrača koji su veoma loše odigrali najvažniji meč u poslednje dve decenije.

- Selektor treba prvo da odradi još dve preostale utakmice u Ligi nacija sa Mađarskom i Rusijom - bio je kratak Kosanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)